E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
04 Ağustos 2021 - 17:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne Nasdaq hariç düşüşle başladı. Yatırımcılar beklentilerin altında gelen otomotiv şirketleri bilançolarını ve istihdama ilişkin moral bozucu sinyalleri değerlendiriyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,61 düşüşle 34.901,69 puanda, S&P 500 Endeksi %0,32 azalışla 4.409,12 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,14 yükselişle 14.782,31 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0399 düşüşle %1,135 seviyesinde değerleniyor.

New York borsası büyük otomotiv şirketlerinin bilançolarının ve özel sektör istihdam rakamlarının beklentilerin altına inmesiyle düşüşe geçti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre General Motors hisseleri şirketin ikinci çeyrek bilançosunda beklentileri karşılayamamasının ardından güne %7,84’lük düşüşle başladı. Şirket bilanço açıklamasında yılın geri kalanı için kâr beklentilerini artırdı.

ADP’nin özel sektör bordro anketi haziran ayında 330 bin yeni istihdam olduğunu gösterdi. Ancak bu rakam ekonomistlerin beklentileri olan 653 bin yeni istihdam rakamının çok aşağısında. Rapor ABD Çalışma Bakanlığı’nın Cuma günü yayınlayacağı resmi istihdam raporundan önce yayınlanıyor.

İşgücü piyasasına ilişkin göstergeler, Kovid 19'un delta varyantının ABD'ye yayılması ve bazı şirketlerin ve yerel yönetimlerin yeni kısıtlamalar getirmesinin neden olduğu zayıflamayı gösteriyor.

Aberdeen Standard Investments’ın Baş Ekonomisti James McCann konuyla ilgili CNBC’ye yaptığı açıklamalarda, “Kimsenin hakkında konuşmak istemediği asıl gerçek delta varyantı. Yeni salgın henüz halk sağlığı kısıtlamalarında büyük değişikliklere yol açmadı. Ancak özellikle de aşı karşıtlığının ilerlemeye engel olduğu ABD eyaletlerinde salgın insanları işlerine geri dönmesi konusunda tedirgin edebilir. Ancak, Delta varyantını gerçekten de ekonomik verilere engel olduğunu görmek için muhtemelen daha çok erken. Bu aşamada endişelerin daha geniş çaplı bir işe alım dalgası tarafından bastırılması mümkündür” ifadelerine yer verdi.

ABD ekonomisi pandemi tasarruflarını bekliyor

 

ABD’de istihdam beklentileri karşılamadı

 

Ray Dalio: Çin kapitalizm karşıtı bir ülke değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)