E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
17 Haziran 2021 - 16:53 borsagundem.com

Wall Street’te FED açıklamaları sonrası gergin bir hava hakim. Yatırımcılar FED’in piyasalara açık desteğinin sonlandığı bir dönüm noktasında olduklarını belirtiyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street endeksleri Perşembe gününe karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,13 düşüşle 33.990,96 puanda, S&P 500 Endeksi %0,04 azalışla 4.225,47 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,20 yükselişle 14.067,68 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0187 azalışla %1,561 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell enflasyonun risklerini kabul ettiği ve politika yapıcıların tahvil alımlarını ölçeklendirme konusunu tartışmaya açtığı geçtiğimiz günün ardından borsalarda gergin bir hava hakim. FED yetkililerinin noktasal grafiğinde, 2023'ün sonuna kadar beklenenden daha hızlı bir sıkılaştırma politikası olarak iki kez faiz artışı beklediklerini açıkladılar. Bu durum FED’in şimdiye kadar piyasalarla oldukça uyumlu olan para politikaları konusunda bir dönüm noktası oluşturdu.

Bloomberg’in haberine göre varlık yönetimi firması Spectrum Management Group'un Genel Müdürü Bob Phillips, "Piyasalar enflasyonun yükseliyor olmasına ve FED'in geç değil, daha erken sıkılaştırma politikalarına dönmek zorunda kalmasına odaklanmış durumda. FED enflasyonun ne kadar hızlı toparlandığına şaşırdıklarını söylediğinde, bu piyasa için olumsuz bir etki bıraktı" ifadelerine yer verdi.

FED açıklamalarının ardındaki büyük resim

 

Fitch petrol fiyatları öngörüsünü yükseltti

 

Faiz kararı sonrası doların ilk tepkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)