E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
06 Mayıs 2021 - 16:49 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ekonomik toparlanmanın etkisiyle düşen istihdam rakamlarını değerlendiriyor. Endekslerde teknoloji hisseleri düşüş gösterirken Dow Jones Endeksi ise rekora koşuyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,14 yükselişle 34.278,05 puanda, S&P 500 Endeksi %0,02 azalışla 4.166,81 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,20 düşüşle 13.555,47 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0008 düşüşle %1,575 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları ABD Çalışma Bakanlığı’nın paylaştığı haftalık işsizlik başvurusu rakamlarını değerlendiriyor. Cuma günü yayınlanacak istihdam raporu öncesinde geçtiğimiz hafta yapılan işsizlik başvuruları rakamları pandemi sürecinin en düşük seviyesine ulaştı. 498 bin olarak kayda geçen başvuru sayıları bir önceki haftaya göre 92 bin düşüş gösterdi. Beklenenden daha iyi gelen istihdam verileri 2020 Mart ayı ortalarından bu yana ilk kez 500 bin seviyesinin aşağısına düştü.

Commonwealth Financial Network Baş Yatırım Stratejisti Brad McMillan konuyla ilgili CNBC’ye yaptığı yorumlarında, “İstihdam büyümesi son üç ayda büyüyor ve güçleniyor. İşten çıkarmaların altıda bir oranında azaldığı Nisan ayında işe alım rakamlarının da bir o kadar güçlü olması bekleniyor” ifadelerine yer verdi.

ABD’nin 30 büyük şirketinin dahil olduğu Dow Jones Endeksi bugün rekor kapanışa hazırlanıyor. Açılış öncesi rekor seviyesinin 100 puan üzerine tırmanan Dow Jones an itibariyle 34.278 puanda değerleniyor. Buna karşın enflasyon artışı beklentileri teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi’nde olumsuz bir etki yaratıyor. Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre geleceğe yönelik getirilere odaklanılan teknoloji hisseleri yatırımları pandemi sürecinde güçlü yükselişler kaydetti. Ancak ekonomik toparlanmanın enflasyonla birlikte tahvil fiyatlarını toparlayacağı ihtimali büyüme odaklı hisseler güç kaybettiriyor.

ABD'de işsizlik verileri beklentileri aştı

 

Allianz küresel borsalarda yüzde 10’luk düzeltme bekliyor

 

Hedge fonlarda hisse satışı dalgası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)