E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
23 Nisan 2021 - 16:42 borsagundem.com

ABD borsaları karışık seyir izlediği haftanın son gününde de karışık seyirle açıldı. Ekonomik toparlanmaya ilişkin olumlu verilere rağmen dünya çapında artan korona virüs vakaları endişe yaratıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Cuma gününe karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,21 düşüşle 33,793 puanda, S&P 500 endeksi %0,20 yükselişle 4.141 puanda ve Nasdaq Endeksi %0,43 yükselişle 13.861 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0109 yükselişle %1,556 seviyesinde değerleniyor.

ABD hisseleri haftanın son gününe karışık seyirle başladı. Bir gün önce piyasalar ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin vergi artırımı haberleriyle çalkalanmıştı. Hisseler geçtiğimiz hafta rekor seviyelere ulaştıktan sonra, bu haftayı düşüşle kapatıyor. Piyasa analistleri ise kötü haberlerin yatırımcı algısını zedeleyeceğini söylüyor.

borsagundem.com'un derlediği verilere göre, perşembe günü Joe Biden’ın vergi artışı planlarının yarattığı sert satış dalgası geçtiğimiz hafta rekor seviyelere ulaşan hisselerin, haftayı düşüşle kapatmasına neden oluyor. Vergi artışı planları gerçekleştiği takdirde hisselerden elde edilen gelirlerin vergisi yükselecek ve hisse yatırımı çekiciliğini kaybedecek. Yatırımcılar ise aylardır dipten alım trendini izliyordu.

Hisseler bu hafta korona virüs vakalarındaki yükselişin neden olduğu endişe ve umut verici ekonomik verilerin ışığında karışık seyir izledi. Haftalık işsizlik başvuruları geçtiğimiz hafta pandeminin başlangıcından bu yana en düşük seviyesine ulaştı ve ABD istihdam piyasasının toparlanma gösterdiğine dair sinyaller verdi. Para yöneticileri şirketlerin projeksiyonlarını ve diğer kilit göstergeleri izleyerek, hisselerdeki yüksek değerlemeleri anlamlandırmaya çalışacak ve ekonomik toparlanmanın devam edip etmeyeceğini analiz edecek.

Bitcoin ve diğer kripto paralar bugün de düşüşe devam etti. Bunun nedeni ise ABD Başkanı Joe Biden’ın zenginlere yönelik vergi artırımı planlarının yarattığı endişenin satış dalgasını tetiklemesi oldu. 14 Nisan’da tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 65 bin dolara ulaşan Bitcoin %6,5 düşüşle 50 bin doların altına indi. Bir haftada ise %23’ün üzerinde düşüş gösterdi. Kripto paraların piyasa değeri bir günde %200 düşüş gösterdi.

Intel Perşembe gününün geç saatlerinde oldukça yatay bir bilanço açıklaması gerçekleştirdi. Şirketin karı ise geçtiğimiz yıla kıyasla küçük miktarda bir düşüş gerçekleştirdi. Şirketin şubat ayında göreve başlayan CEO’su Pat Gelsinger liderliğinde gerçekleştirilen bilanço açıklaması beklentilerin üzerine çıkmayı başardı. Ancak şirketin hisseleri borsa açılışı öncesi %2,1 düşüş gösterdi.

Dow Jones endeksinde listelenen American Express ve Honeywell de Cuma sabahı bilanço açıklamalarını gerçekleştirirken Amex kar beklentilerinin üzerine çıkmayı başardı.

Borsaların görmezden geldiği tetikleyici

 

Biden, zenginlerden daha fazla vergi almayı planlıyor

 

Spekülatif yatırımlara heveslenenlere Buffett’tan yatırım dersleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)