E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
09 Nisan 2021 - 16:42 borsagundem.com

Wall Street güne karışık seyirle başladı. Yatırımcılar FED Başkanı Powell’ın enflasyon endişelerini gideren açıklamalarını ve ABD Çalışma Bakanlığı’nın paylaştığı enflasyon verilerini takip ediyor


BORSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,34 yükselişle 33.618,10 puanda, S&P 500 Endeksi %0,06 artışla 4.099,62 puanda, Nasdaq Endeksi ise %0,47 düşüşle 13.764,22 puanda işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0519 artışla %1,681 oranında değerleniyor.

New York Borsası’nda S&P 500 Endeksi geçtiğimiz gün kaydettiği rekor kapanışın ardından haftanın son işlem gününe yeni bir rekor hedefiyle başladı. Dow Jones Endeksi ise Perşembe günkü kapanışta Pazartesi günkü rekor seviyesine 24 puan yaklaşmıştı. ABD borsalarında geçtiğimiz günün kazananı olan Nasdaq Endeksi’ninse Şubat ayı rekor seviyesiyle arasında %2’ye yakın bir fark bulunuyor. Yatırımcılarsa ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın ABD’deki ekonomik toparlanmaya ilişkin yorumlarını değerlendiriyor.

Powell Perşembe günü yaptığı açıklamalarında Kovid pandemisinin ardından ekonomik toparlanmanın “dengesiz” gerçekleştiğinin altını çizmişti. FED Başkanı geçici fiyat hareketlerinin enflasyon endişelerine sebep olmaması gerektiğini açıklamıştı. Bu yorumlar yatırımcılarda FED’in Kovid dönemi politikalarından yakın zamanda vazgeçmeyeceği düşüncesini uyandırdı.

10 yıllık ABD Hazinesi Tahvil getirileriyse yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Ancak %1,7’nin altında kalan tahvil faizleri Mart ayında ulaştığı 14 ayın zirvesinden halen uzakta. ABD Çalışma Bakanlığı’nın gün içerisinde paylaştığı verilere göre Mart ayında ABD’deki üretici fiyatları %1 arttı. Mart ayı gıda fiyatları ve çekirdek enflasyonun da %0,5 oranında arttığını bildirdi. Her iki veride de gözlenen artış ekonomistlerin beklentilerinden daha güçlü gerçekleşti.

Borsagundem.com’un dış kaynaklardan derlediği verilere göre, ABD’de daha güçlü ekonomik büyüme ve enflasyon beklentileri ve FED’in sıfıra yakın kısa vadeli faiz oranlarını yükselteceği ve varlık alımlarını beklenilenden önce durduracağı endişeleri yatırımcıların aklındaki en önemli sorun olmayı sürdürüyor. Bununla birlikte yükselişte olan tahvil faizleri ve enflasyondaki artış teknoloji hisselerinde geleceğe yönelik kazançlarının yıpranacağı endişelerini de beraberinde taşıyor.

Ayı piyasasında nasıl hayatta kalınır?

 

FED ‘dur’ diyene kadar boğa piyasası devam edecek

 

Bitcoin’de dev yükseliş beklentilerinin ardındaki neden

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)