E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
09 Haziran 2021 - 16:49 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne Dow Jones harici yükselişle başladı. S&P 500 Endeksi’nin rekor kapanışa yaklaştığı Çarşamba gününde tahvil getirileri ise üç ay sonra %1,5 seviyesinin altına düştü

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına karışık seyirle başladı. Mayıs ayı rekor seviyenin hemen aşağısında güne başlayan S&P 500 Endeksi yeni günü rekorla kapatmayı hedefliyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise 3 ay sonra enflasyon verileri öncesinde %1,5'in altına kadar geriledi. 

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,08 düşüşle 34.573,52 puanda, S&P 500 Endeksi %0,12 artıda 4.232,32 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,44 yükselişle 13.986,65 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0693 düşüşle %1,474 seviyesinde değerleniyor.

Geçtiğimiz gün S&P 500 Endeksi Mayıs ayı kapanış seviyesine bir adım daha yaklaşmıştı. Endeks Salı günü kapanışta rekor seviyesinin 5 puan aşağısındaydı. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi ise üç günlük kazanç serisinin ardından yeni güne de yükselişle başladı. Endeks Nisan ayı sonundaki rekor kapanış seviyesinin yaklaşık %1 aşağısında bulunuyor. Dow Jones Endeksi ise iki gün üst üste verdiği kayıpların ardından Mayıs ayında ulaştığı rekor seviyesinin yaklaşık %0,5 oranında aşağısında güne başladı.

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri Çarşamba günü hafta süren düşüşünü devam ettirdi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre tahvil getirileri 4 Mart 2021 tarihinden bu yana ilk kez %1,5 seviyesinin aşağısına geriledi. Enflasyon endişeleri nedeniyle Wall Street yatırımcılarının odağındaki Mayıs ayı tüketici fiyat endeksi ise Perşembe günü açıklanacak.

Reddit çılgınlığı tam gaz

ABD borsalarında Reddit çılgınlığı devam ediyor. Sosyal medya platformu Reddit üzerinden organize olan perakende yatırımcıların yeni hedefinde sağlık şirketi Clover Health bulunuyor. Daha önce GameStop ve AMC hisselerinin olağanüstü bir şekilde yükselmesine sebep olan perakende yatırımcı akını Clover Health’in hisselerini de hızlı bir şekilde yükseltti. Cuma günkü kapanışın ardından %146 yükselen hisse senedi Salı günkü %86’lık yükselişinin ardından seans öncesinde de %22 değer kazandı. Clover Health hissesi seansa %13,32’lik yükselişle başladı.

Reddit yatırımcılarının bir diğer popüler tercihi olan fast food zinciri Wendy’s Salı günkü ticarette %26 yükseldi. Hisse senedi Çarşamba günü açılış öncesinde de yükseliş gösterdi. Reddit yatırımcılarının AMC hisselerine olan ilgisi ise azalmış gözüküyor. AMC hisseleri yeni güne %6,72 düşüşle başladı.

Çarşamba günü kapanışın ardından Reddit çılgınlığının ilk kıvılcımını yaratan GameStop hisseleri şirketin çeyrek raporunu değerlendirecek. Gamestop hisseleri Salı günkü %7’lik yükselişinin ardından yeni güne %1,30’luk düşüşle başladı.

Fitch, altında beklentisini koruyor

 

ABD MBA endekslerinde karışık görünüm

 

Temiz enerji emtialarda yükselişi tetikliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)