E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları istihdam verisi sonrası günü düşüşle kapadı---

ABD borsaları istihdam verisi sonrası günü düşüşle kapadı

ABD borsaları istihdam verisi sonrası günü düşüşle kapadı
11 Ocak 2020 - 05:07 borsagundem.com

Ticaret iyimserliğiyle haftanın son gününe yükselişle başlayan ABD piyasaları, istihdamın beklenenden daha yavaş arttığını gösteren veri sonrası erken kazançlarını kaybetti. Rekor seviyelerden dönüş yapan endeksler ekside kapandı

BORSAGUNDEM.COM

ABD hisse senetleri Cuma gününü düşüşle kapadı. Endekslerin rekor seviyelerden geriye dönüşünde istihdam ve özel sektör ücret verilerinin beklentilerin altında kalması büyük etken oldu. Son gündeki düşüşe rağmen Wall Street yatırımcıları haftayı kazançlı kapadı. 

ABD ile İran arasındaki savaş tehdidinin ortadan kalkması ve Washington ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde ilk gelecek hafta atılacağı haberleriyle ABD piyasaları güne yükselişle başladı. Gün içinde 3 ana endeks de rekor seviyelere ulaştı. 

Beyaz Saray ekonomi danışmanı Larry Kudlow, Fox Business'a yaptığı açıklamada, Çin ile ticaret anlaşmasının ilk adımının daha önce planlandığı gibi 15 Ocak'ta imzalanacağını bildirdir.

ABD ekonomisi için büyük öneme sahip iki verinin açıklanması yatırımcıların risk iştahını düşürdü ve kâr satışlarına yönelmelerine neden oldu. 

ABD'de tarım dışı istihdam Aralık ayında 145 bin arttı. Beklenti ise 160 bin artış şeklindeydi. Özel sektör ücret artışları ise yüzde 3.1'lik beklentiye karşın yüzde 2.9 artış olarak gerçekleşti.   

Dow Jones sanayi endeksi günü 133.13 puan ve yüzde 0.46 oranında düşüşle 28,823.77 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 9 puan ve yüzde 0.28 oranında düşüşle gün sonunda 3,265.35 seviyesine geriledi. Nasdaq da 22224.57 puan ve yüzde 0.27 oranında düşüşle günü 9,178.86 seviyesinde kapadı.

HAFTALIK PERFORMANS

Haftanın son günündeki düşüşe rağmen Wall Street'in ana endekleri haftayı yükselişle tamamladı. S&P 500 yüzde 0.9 oranında, Dow, yüzde 0.7 oranında artış sergilerken Nasdaq'ın haftalık kazancı yüzde 1.8 oldu. 

BOEING'DE ŞOK

Federal Havacılık İdaresi'nden (FAA) cuma günü yapılan açıklamada, 737 Max'larda arızalı parçaların kurulumunu engelleyememesi nedeniyle Boeing Co'ya 5,4 milyon dolar para cezası istediğini duyurdu. ABD'nin dev uçak firması Boeing'in çalışanlarının 737 Max'lar ile ilgili yazışmalarının ortaya çıkması da Boeing'i tartışma konusu yaptı. Gelişmeler üzerine Boeing hisseleri yüzde 1.9 düştü. 

Wall Street yatırımcıları gelecek hafta ABD ile Çin arasında atılacak ilk adım anlaşmaya ve başta Ukrayna yolcu uçağının düşmesiyle ilgili olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmelere odaklanacak. 

Boeing çalışanlarından skandal yazışmalar

 

Avrupa borsaları İtalya hariç düşüşle kapandı

 

Borsada yeni rekor! 119 bini gördü!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)