E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları iş yerleri için kapatma kararı sonrası sert düştü---

ABD borsaları iş yerleri için kapatma kararı sonrası sert düştü

ABD borsaları iş yerleri için kapatma kararı sonrası sert düştü
21 Mart 2020 - 00:49 borsagundem.com

ABD borsalarında güne yükselişle başlayan endeksler, New York Belediyesi'nin iş yerlerini kapatma kararı sonrası haftanın son gününü sert düşüşlerle kapadı

New York borsası, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgının ekonomik etkilerine karşı merkez bankaları ve hükümetlerin ekonomiyi destekleme yönünde attığı adımlara rağmen haftanın son işlem gününü düşüşle tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones endeksi 900 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 4,54 azalışla 19.176,11 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 4,78 kayıpla 2.294,12 puana ve Nasdaq endeksi de yüzde 3,79 azalışla 6.879,31 puana düştü.

Güne yükselişle başlayan endeksler, New York'ta Covid-19 nedeniyle zorunlu olmayan tüm iş yerlerinin kapatılması kararının ardından aşağı yönlü bir seyir izledi.

New York Valisi Andrew Cuomo, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında eczane ve marketler gibi açık olması zorunlu olanların dışındaki bütün iş yerlerinin kapanması emrini verdi.

Kovid-19 salgının ekonomik etkilerine ilişkin endişelerle borsada hafta boyu sert satışlar yaşandı. Salgının ekonomik etkilerine karşı merkez bankaları ve hükümetlerin ekonomiyi destekleme yönünde attığı adımlara rağmen bu hafta, Amerikan borsasında 2008'den bu yana en yüksek kayıpların yaşandığı bir hafta oldu.

HAFTALIK BAZDA DURUM

ABD borsaları haftayı da düşüşle tamamladı. Dow Jones endeksinin haftalık kaybı yüzde 17,3, S&P 500 endeksinin yüzde 15 ve Nasdaq endeksinin yüzde 12,6 olarak kaydedildi.

ABD borsası ne olacak? New York'ta tüm iş yerleri kapanacak

 

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Borsa toparlanmaya çalışıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İrem21 Mart 2020 10:07

    Abd israil beter olsun. Diğerlerine virüs bulaşmasın

  • Türkoğlutürk 21 Mart 2020 11:00

    Yetmez işbirlikçileri de mahfolsun. Hele o abd askerine secde edecek duruma gelenler en büyük acıyı çeksin en büyük korkularını yaşamadan gebermesin ler.