E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları İran gerginliği ile ekside kapandı---

ABD borsaları İran gerginliği ile ekside kapandı

ABD borsaları İran gerginliği ile ekside kapandı
22 Haziran 2019 - 04:21 borsagundem.com

New York borsaları, ABD-Çin ilişkilerinde yaşanan olumlu gelişmelerle yükselişle geçirdiği haftanın son gününü İran gerginliği sonrası düşüşle kapadı

ABD borsaları haftanın son gününü düşüşle tamamladı. Yaşanan düşüşte en büyük etken ABD ile İran arasındaki İHA gerginliği oldu. 

ABD ile Çin arasında son günlerde karşılıklı mesajlarlala oluşan yakınlaşma sayesinde Wall Street yatırımcıları hafta genelinde alımlara yöneldi. Perşembe günü S&P 500 kapanış rekorunu kırdı. 

Ticaret savaşı endişeleri hafifleyen yatırımcıları, haftanın son günü Körfez'deki gerilimin ABD ile İran'ı savaşın eşiğine getirmesi yeni bir endişeye sevk etti. ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'ın ABD İHA'sını düşürmesinin ardından bu ülke için planlanan saldırıyı son anda durduğunu açıklaması yatırımcılardaki jeopolitik risk endişesini zirveye taşıdı. Wall Street'in 3 ana endeksi de günü ekside kapadı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 34.04 puan ve yüzde 0.13 oranında düşüşle 26,719.13 seviyesinde kapadı. S&P 500 de 3.72 puan ve yüzde 0.13 düşüşle gün sonunda 2,950.46 puana geriledi. Nasdaq ise 19.63 puan ve yüzde 0.24 oranında düşüşle günü 8,031.71 seviyesinde tamamladı.

HAFTALIK BAZDA DURUM

Endeksler Cuma günkü düşüşe rağmen haftayı yükselişle kapadı. S&P 500 haftayı yüzde 2.20 artışla tamamladı. Dow Jones'un haftalık kazancı da yüzde 2.41 olarak gerçekleşti. Nasdaq ise haftayı yüzde 3.02 artışla tamamlamış oldu. 

GÖZLER G20'DE OLACAK

Wall Street yatırımcıları gelecek hafta, Japonya'daki G20 zirvesinde ABD ve Çin heyetlerinin yapacağı görüşmeleri yakından takip edecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)