E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları için yüzde 15’lik düşüş tahmini---

ABD borsaları için yüzde 15’lik düşüş tahmini

ABD borsaları için yüzde 15’lik düşüş tahmini
23 Haziran 2021 - 15:46 borsagundem.com

ABD’li ünlü yatırım firması Invesco’nun baş stratejistinden Wall Street için moral bozan bir tahmin geldi. Kristina Hooper Wall Street için %15’lik düşüş öngörmesine rağmen bunun yatırımcılar için bir alım fırsatı olabileceğini belirtiyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street borsaları ABD Merkez Bankası’nın açıklamalarının ardından pazartesi günü bir nebze toparlansa da ABD’li varlık yönetimi şirketi Invesco’nun Küresel Borsalar Baş Stratejisti Kristina Hooper yatırımcıların çalkantılı bir seyre hazır olması gerektiğini belirtiyor. Hooper CNBC’deki açıklamalarında borsaların %10 ila %15 oranındaki düzeltmelere karşı savunmasız kaldığını belirtti.

Hooper açıklamalarında, “Tehlikeli bir dönemdeyiz. Zira borsada önemli bir satış dalgası yaşamadan çok uzun bir süre geçirdik. Buna ek olarak, FED'in çok farklı bir pozisyona doğru manevra yapmaya çalışmasını izliyoruz. Büyük ölçüde FED tarafından yönlendirilen bir piyasada her zaman bir risk vardır” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist tüm bu uyarıların yanında boğa piyasası görüşlerini de paylaşıyor. Hooper borsalardaki zayıflıktan faydalanılması gerektiğini belirterek eğer hisse senetleri sert bir şekilde düşerse ekonomik toparlanmanın gücü nedeniyle borsalardaki iyileşmenin de hızlı olmasını bekliyor.

Hooper borsalardaki potansiyel bir düşüşe ilişkin, “Yüzde 8’den yüzde 10’a kadarlık bir geri çekilme gördüğümüzde ben satın alan tarafta olmayı tercih ederdim. Bu yatırımcıların beklediği önemli bir fırsat olabilir” açıklamasına yerdi.

Baş stratejist, “Güçlü bir ekonomik toparlanma sürecinde olduğumuzu aklınızda bulundurun. Bu ortam ekonomik döngüyle bağlantılı ve düşük sermayeli şirketler için olumlu” açıklamasına yer verdi.

Hooper özellikle büyük teknoloji hisseleri olmak üzere büyüme odaklı hisse senetlerinin de ekonomik toparlanma ortamından fayda sağlayabileceğini belirtti. Baş stratejist FED’in kolay para politikalarından kademeli olarak uzaklaşmasıyla bu hisse senetleri için kısa vadeli bir baskı öngörüyor.

Baş stratejistin uzun vadede teknoloji hisselerinde yükseliş beklemesinin en büyük sebebi pandemi sonrası oluşan çalışma ortamı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’li şirketlerin büyük bir çoğunluğu pandemi sonrasında hibrit çalışma sisteminde işlemeye başlayacak. Hooper yeni çalışma sistemiyle birlikte şirketlerin sermaye harcamalarının da artacağını öngörüyor.

Hooper, “Uzun vadede teknoloji sektörü için oldukça heyecanlıyım. Ortada çok sayıda belirleyici nitelikte faktör var ve bence bir ila üç yıl sonrasına baktığımızda gerçekten iyi bir performans göreceğiz” dedi.

SPAC balonu neden patladı?

 

Borsa yatırımlarındaki 3 büyük risk

 

Kripto piyasalarındaki çöküş için uzmanlar ne diyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU23 Haziran 2021 16:12

    bu bizi hiç ilgilendirmez ki.çünkü bizim borsa dolar bazında  tarihinin en düşük cent değerlerinde olup, 1-64 kat anlamsız yükselen hisse senetleri hariç  bankalar başta olmak üzere tüm hisse senetlerinde bir ralli bekliyorum temmuz ayında.