E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Huawei'ye verilen 90 günlük süre ile yükseldi---

ABD borsaları Huawei'ye verilen 90 günlük süre ile yükseldi

ABD borsaları Huawei'ye verilen 90 günlük süre ile yükseldi
22 Mayıs 2019 - 04:28 borsagundem.com

ABD Ticaret Bakanlığı'nın, Çinli Huawei'ye uygulanan yaptırımlarda lisanslı ürünler için 90 gün erteleme kararı alması, Wall Street'te satışların önünü kesti. Endeksler günü artıda kapadı

ABD borsaları haftanın ikinci gününü yükselişle tamamladı.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın geçen hafta Çinli teknoloji şirketi Huawei'yi kara listeye alması ve ABD şirketlerinin bu firmayla ticaretinin önünü kesmesi Pazartesi günü borsada sert düşüşlere yol açmıştı. Ticaret Bakanlığı Pazartesi günü geç saatlerde, Huawei ile ilgili kararını hafifletti. Bakanlık, Amerikan şirketlerinin, 90 günlük süre içinde Huawei ile lisanslı ürünler için ticaret yapabileceklerini duyurdu. 

ABD Ticaret Bakanlığı'nın Huawei ile ilgili erteleme kararı, Wall Street'te etkisini sabah seansıyla birlikte göstermeye başladı. Özellikle teknoloji hisselirinin yükselmesiyle 3 ana endeks de günü artıda kapadı. 

Intel Corp, Qualcomm Inc, Xilinx Inc ve Broadcom Inc gibi Huawei tedarikçilerinin hisseleri yüzde 1 ile yüzde 4,6 arasında yükseldi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 197.43 puan ve yüzde 0.77 oranında artışla 25.877.33 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 24.13 puan ve yüzde 0.85 oranında artışla gün sonunda 2.864.36 seviyesine yükseldi. Nasdaq'taki artış ise 83.35 puan olarak gerçekleşti ve Nasdaq günü yüzde 1.08 oranında artışla 7.785.72 seviyesinde kapadı.

ABD'den geri adım! Huawei yasağı hafifletildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)