E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları haftanın son işlem gününü karışık seyirle kapadı---

ABD borsaları haftanın son işlem gününü karışık seyirle kapadı

ABD borsaları haftanın son işlem gününü karışık seyirle kapadı
23 Ocak 2021 - 00:10 borsagundem.com

Dow Jones ve S&P 500 yatay seyirle başladıkları haftanın son gününü ekside kapadı. Nasdaq ise gün sonunda kılpayı artıya geçti

Wall Street endeksleri, haftanın son işlem gününü karışık seyirle tamamladı.

Dow Jones Sanayi Endeksi ve S&P 500, ekonomide önümüzdeki aylarda tam bir yeniden açılma umutları azalırken, bilançolarını açıklayan Intel ve IBM'in mavi çip teknolojisindeki kayıplar nedeniyle geriledi.

Dördüncü çeyrek bilançosunu açıklayan IBM, yazılım birimindeki nadir bir satış düşüşünden etkilenerek, yüzde 9,91 oranında geriledi ve Dow Jones'un düşüşünde en büyük etken oldu. 

Apple ve ​​​​​​​Microsoft hisselerindeki değer artışı ise Nasdaq Endeksi'ni kılpayı artıda bıraktı.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 179,03 puan ve yüzde 0,57 oranında düşüşle gün sonunda 30,996,98'e geriledi. S&P 500 de 11,6 puan ve yüzde 0,30 kayıpla günü 3.841,47 seviyesinde kapadı. Nasdaq ise 12,15 puan ve yüzde 0,09 artışla 13,543,06 puana yükseldi ve günü artıda kapatan tek endeks oldu,

HAFTALIK DURUM

Geride kalan haftayı Wall Street'in üç ana endeksi de artıda kapadı. S&P 500 yüzde 1.94, Dow Jones yüzde 0.59 ve Nasdaq yüzde 4.19 oranlarında yükseldi.

BIDEN'DAN KOVID-19 İLE MÜCADELE KAPSAMINDA İKİ KARARNAME

Kovid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik yönetiminin izleyeceği ekonomi stratejisine ilişkin açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, gıda yardımı ve çalışanların haklarını korumaya ilişkin 2 kararname imzaladı.

Ekonomik krizin derinleştiğine dikkati çeken Biden, hükümetin Amerikalılara yardım etmek için "kararlı ve cesurca" hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Biden, "Şimdi harekete geçersek, ekonomimiz hem kısa hem de uzun vadede daha güçlü olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa borsaları haftayı düşüşle kapattı

 

Borsa haftayı kayıpla tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)