E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları haftanın son gününü yükselişle kapadı---

ABD borsaları haftanın son gününü yükselişle kapadı

ABD borsaları haftanın son gününü yükselişle kapadı
05 Haziran 2021 - 02:02 borsagundem.com

ABD tarım dışı aylık istihdam artışı Mayıs'ta da beklentilerin gerisinde kalınca yatırımcıların "Enflasyon artarsa FED teşvikleri geri çekebilir" korkusu yatıştı. Teknoloji hisselerinin liderliğinde üç endeks de haftanın son günü yükselişle kapandı

BORSAGUNDEM.COM

Wall Street yatırımcılarının haftanın son işlem gününde tüm dikkati aylık istihdam verisindeydi. Tarım dışı istihdam verisi Mayıs ayında da bir önceki ayda olduğu gibi yükselmesine rağmen beklentilerin gerisinde kaldı. Açıklanan veriye göre Mayıs ayında 559 bin istihdam artışı yaşandı. Beklenti ise 650 bin idi. 

İstihdamın beklentiyi aşması halinde FED'in yüzde 2'lik yıllık enflasyon hedefine ulaşacağı ve pandemi nedeniyle verdiği teşvikleri geri çekeceği endişesi son hafta yatırımcıların alıma yönelmesinin önünde en büyük engeldi. Zayıf istihdam verisi bu endişeleri azalttı ve yatırımcılar alımlara yöneldi. 

Teknoloji hisseleri enflasyon korkusunun azalması ve 10 yıllık ABD Hazine tahvilleri getirisinin yüzde 1.55'e gerilemesiyle değer kazandı ve Nasdaq günün en fazla yükselen endeksi oldu. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 179,35 puan ve yüzde 0,52 oranında artarak 34.756,39 seviyesinde tamamladı. S&P 500 Endeksi 37,04 puan ve yüzde 0,88 oranında artarak gün sonunda 4.229,89 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 199,98 puan ve yüzde 1,47 oranında artışla günü 13.814,49 seviyesinde kapadı. 

HAFTALIK BAZDA DURUM

Her üç endeks de bu hafta yükseldi ve Nasdaq üst üste üçüncü haftalık kazancını kaydetti.

Gelecek hafta, yatırımcılar, Başkan Joe Biden'in önerdiği 1,7 trilyon dolarlık altyapı planından yararlanacak şirketlerin hisselerinde büyük bir yükselişin devam edip etmeyeceğine dair ipuçları için Washington'u izleyecek.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentinin altında kaldı

 

Avrupa borsaları haftanın son gününde yükseldi

 

Borsa İstanbul'dan 2 hisse ve 6 yatırımcı hakkında tedbir kararı

 

Borsada haftanın son işlem gününde pozitif kapanış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)