E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları haftanın son gününü karışık seyirle kapadı---

ABD borsaları haftanın son gününü karışık seyirle kapadı

ABD borsaları haftanın son gününü karışık seyirle kapadı
20 Şubat 2021 - 00:58 borsagundem.com

Haftanın son gününe, Hazine Bakanı Yellen'ın açıklamalarının etkisiyle yükselişle başlayan endeksler gün içinde karışık bir seyir izledi. Nasdaq artıda, S&P 500 ekside kalırken Dow yatay bir seyir izledi

Wall Street endeksleri, haftanın son işlem gününü karışık seyirle tamamladı. 

Teknoloji hisselerindeki satışa karşılık korona virüs salgını bastırıldıktan sonra ilerleme sağlayacağı beklentisi olan ve düşük sermayeli hisselerdeki alımlarla piyasalar dengeli bir günü geride bıraktı. 

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'ın 1.9 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketine ilişkin açıklamalarının ardından endeksler cuma gününe yükselişle başladı.

Yellen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının olumsuz etkilerine yönelik büyük bir ekonomik destek paketinin geçirilmesinin önemini yineleyerek, "Gelecek birkaç hafta içinde bu paketin yasalaşmasında ilerleme görmeyi umuyoruz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ise Temsilciler Meclisinin şubat ayı sonundan önce 1,9 trilyon dolarlık destek paketini geçirmeye çalışacağını söylemişti.

İMALAT SANAYİ VERİSİ BEKLENTİYE PARALEL GELDİ

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), şubatta bir önceki aya göre 0,7 puanlık azalışla 58,5'e gerileyerek piyasa beklentileri dahilinde gerçekleşti.

HİZMET SEKTÖRÜNDE SÜPRİZ YÜKSELİŞ

Hizmet sektörü PMI ise şubatta bir önceki aya göre 0,6 puan artarak 58,9'a çıktı ve beklentilerin aksine yükseliş kaydetti.

Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed), ABD Kongresi için yılda iki kez hazırlanan yarı yıllık Para Politikası Raporu'nun şubat sayısı yayımladı.

Kovid-19 salgınının aşılama çalışmalarına rağmen ekonomik faaliyet ve iş gücü piyasası üzerinde ağır bir yük oluşturmaya devam ettiğini belirten Fed, para politikasının toparlanma tamamlanana kadar ekonomiye destek sağlayacağını bildirdi.

KAPANIŞ PUANLARI 

Dow Jones Sanayi Endeksi yatay bir seyirle 31,494,32 puanla günü tamamladı. Nasdaq 9,11 puan ve yüzde 0,07 artışla 13,874,46 seviyesine yükseldi. S&P 500 7,26 puan ve yüzde 0,19 düşüşle 3.906,71'e geriledi.

HAFTALIK BAZDA DURUM

Başkanlar Günü tatili nedeniyle sadece 4 işlem günü geçiren ABD borsalarında hafta boyunca Dow yüzde 0.1 yükselirken, S&P 500 yüzde 0.7 düştü. Teknoloji hisselerindeki satışların en fazla etkilediği Nasdaq ise yüzde 1.6 oranında düştü.

Avrupa borsaları haftanın son gününde yükseldi

 

Borsa haftayı 1.550 puan üzerinde tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)