E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları haftanın son gününü artıda kapadı---

ABD borsaları haftanın son gününü artıda kapadı

ABD borsaları haftanın son gününü artıda kapadı
17 Ağustos 2019 - 04:13 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın Çin'e karşı söylemlerini yumuşatması ve Hazine veriminin pozitif noktaya gelmesi, Wall Street yatırımcıları üzerindeki resesyon endişelerini azalttı. 3 ana endeks de günü yüzde 1'in üzerinde kazançla kapadı

ABD borsaları haftanın son gününü yükselişle tamamladı. 

ABD-Çin ticaret gerginliği ve ABD Hazine veriminin negatif seviyeye gelmesi nedeniyle yaşanan resesyon endişesiyle kötü bir hafta geçiren Wall Street endeksleri haftanın son gününde alıcılı bir seyir izledi. 

Borsaların yükselişe geçmesinde ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile ilgili söylemlerini yumuşatmasının yanı sıra Hazine veriminin pozitif alana dönmesi etkili oldu. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 306.61 puan ve yüzde 1.20 oranında yükselişle 25.886,01 seviyesinde tamamladı. S&P 500 41,08 puan ve yüzde 1.44 oranında yükselişle gün sonunda 2.888.68 seviyesine çıktı. Nasdaq 129.38 puan ve yüzde 1.67 oranında yükselişle günü 7.895,99 seviyesinde kapadı. 

HAFTALIK BAZDA DÜŞÜŞ

New York borsasında haftanın son günü yaşanan toparlanmaya rağmen endeksler haftayı ekside tamamladı. Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq'ın haftalık kayıpları yüzde 1.5 civarında gerçekleşti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)