E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları hacker saldırısıyla karıştı---

ABD borsaları hacker saldırısıyla karıştı

ABD borsaları hacker saldırısıyla karıştı
10 Mayıs 2021 - 16:39 borsagundem.com

ABD borsaları geçtiğimiz haftayı rekor seviyelerde kapatmasının ardından yeni haftaya karışık seyirle başladı. Endekslerdeki karışık seyirde emtia fiyatlarının yükselmesine neden olan hacker saldırısının etkili olduğu belirtiliyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street endeksleri haftanın ilk işlem gününe karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,42 yükselişle 34.923,80 puanda, S&P 500 Endeksi %0,06 azalışla 4.229,98 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,85 düşüşle 13.635,84 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0045 düşüşle %1,582 seviyesinde değerleniyor.

 ABD borsaları geçtiğimiz hafta beklenenin altında gelen aylık istihdam rakamlarına rağmen S&P 500 ve Dow Jones rekoruyla sonlandırdı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ekonomik toparlanmaya ilişkin olumsuz verilere rağmen gelen yükseliş ABD Merkez Bankası’nın kolay para politikasına devam edeceği öngörüsünden kaynaklandı.

Wall Street yatırımcıları emtia fiyatlarında sert yükselişlere sebep olan hacker saldırısına kilitlendi. ABD’nin en büyük enerji boru hatlarından birinin üç gün boyunca fidye yazılım saldırısı nedeniyle kapalı kalmasının ardından doğal gaz ve petrol fiyatları Pazartesi günü yükseliş gösterdi. ABD’de doğal gaz vadeli kontratları %1,5 yükselişle galon başına 2,16 dolara çıkmasının ardından gece seansında en yüksek seviyelerden bir miktar geri çekildi. ABD petrol fiyatını belirten Batı Teksas petrolü %0,5 yükselerek varil başına 65,24 dolara ulaştı.

NBC News’in haberine göre Colonial Pipeline şirketine yapılan saldırıdan ‘Dark Side’ olarak bilinen Rus hacker grubu sorumlu olabilir. Şirket, saldırıyla ilgili bir soruşturma başlatmak için üçüncü taraf bir siber güvenlik firmasıyla çalıştı ve kolluk kuvvetleri ve diğer federal kurumlarla iletişime geçti. Colonial Pipeline Pazar akşamı yaptığı açıklamada, terminaller ve teslimat noktaları arasındaki daha küçük yanal hatlarından bazılarının yeniden çevrimiçi olduğunu, ancak ana hatlarının hala kapalı olduğunu belirtti.

ABD’de düşük istihdam verileri borsayı nasıl yükseltti?

 

Küresel yatırımcılar bakırdaki boğa piyasasına akın ediyor

 

Avrupa'da kömür fiyatları 2 yılın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Konyalı10 Mayıs 2021 20:55

    Turist göndersinler, doğu karadeniz e turist lazım acillll....

  • Kürşad10 Mayıs 2021 20:51

    Suudlar Mesci-i aksa, Filistin mevzularında İsrail'in politikalarını kabullenmiştir, destekliyor. Haa "gelin size bedava kebep/kebapçı dükkanı verelim" derseniz onlara bu yeter, işkembelerinden başka hiç bişey onları enterese etmez

  • Dime La Paragözler10 Mayıs 2021 19:44

    Gitmişken şu boykot işinide görüş dış ticaret fazlası verirken ihracat sıfırlandığı için açık vermeye başlamışız,yani onlar bize boykot uygularken biz ithal etmişiz,emeği geçen ithalatçılarada buradan yollar yıllar düm düz oldu şarkısını yolluyorum anlarlar alayı zırtoların.

  • O kadar10 Mayıs 2021 17:53

    Günün en komik haberi mescidi aksa ile ilgiymiş yahu herifler burnumuzun dibinde yunan keferesi ilemtatbikat yaptı bizimkiler görüsmeye gitmiş size eğil 100 oyn bir tane olsa vermem.

  • Berber Bekri 10 Mayıs 2021 17:01

    Allah ın bedevileri medeniyetten bi haber ne görüşülür bilim yok ilim yok medeniyet yok eliyle pilav yiyenle ne görüşülür petrol olmasa dünyanın en sefil ülkesi

  • Ky10 Mayıs 2021 22:40

    Petrol olmasa bunlar hala develere eşşeklere binecek kişilerdi.Petrol de onları bu kadar medenileştirdi.Fazla bir şey bekleme.Hor görme.