E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü yükselişle tamamladı---

ABD borsaları günü yükselişle tamamladı

ABD borsaları günü yükselişle tamamladı
30 Mart 2023 - 23:49 borsagundem.com

New York borsası, günü yükselişle tamamladı. Yükselişte dün olduğu gibi bugün de teknoloji hisselerinin son dönemdeki güçlü performansı etkili oldu.

ABD borsaları günü teknoloji hisselerinin öncülüğünde yükselişle kapattı. Kapanışta Dow Jones endeksi 100 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,43 artışla 32.859,03 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,57 artarak 4.050,83 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,73 artışla 12.013,47 puana çıktı.

Teknoloji hisseleri son dönemdeki güçlü performansına devam ederken, pay piyasalarında pozitif bir seyir izlendi.

BİDEN'DAN BANKACILIK DÜZENLEMELERİNİN SIKILAŞTIRILMASI ÇAĞRISI

ABD Başkanı Joe Biden, ülkedeki son banka iflaslarının ardından bankacılık düzenlemelerinin sıkılaştırılması için çağrıda bulundu.

Bankacılık sektöründeki düzenleyici kurumları, ABD Hazine Bakanlığı ile istişare içinde, gelecek bankacılık krizi riskini azaltacak bir dizi reformu gerçekleştirmeye çağıran Biden, varlıkları 100 ila 250 milyar dolar olan bankalar için gevşetilen kuralların eski haline getirilmesini tavsiye etti.

Hükümetin bankacılık sektörüne ilişkin riskleri azaltmak amacıyla önerdiği önlemler sonrasında, ABD'deki bölgesel bankaların hisselerinde düşüşler meydana geldi.

BARKİN: CREDIT SUISSE'DEKİ KARGŞA, 50 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIŞI İHTİMALİNİ ORTADAN KALDIRDI

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken, Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, banka stresinin krediler ve enflasyon üzerindeki etkisini belirlemek için henüz erken olduğunu belirterek her toplantıda çeyrek puanlık bir artışın gerekip gerekmediğini belirleme konusundaki mevcut gidişattan memnun olduğunu kaydetti.

Barkin, İsviçre merkezli Credit Suisse Bankasındaki kargaşanın 50 baz puanlık faiz artışı ihtimalini ortadan kaldırdığını söyledi.

Boston Fed Başkanı Susan Collins de aşırı enflasyonu düşürmek için Fed'in faiz oranlarını tekrar yükseltmesi gerekeceğini ifade ederek, Bankanın 2023'te bir oran artışı daha öngörmesinin makul göründüğünü dile getirdi.

Collins, Fed'in bir kez daha oran artırdıktan sonra, büyük olasılıkla yılın geri kalanında faizi sabit tutacağına işaret etti.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari ise enflasyon kontrol altına alındığında, düşük enflasyon, düşük işsizlik ve makul ücret artışıyla salgın öncesi bir ekonomiye dönebileceklerini anlattı.

SPK 2 şirketin halka arzına onay verdi

 

SPK bu hafta 18 izinsiz foreks sitesini yakaladı

 

En fazla para girişi olan hisseler 30/03/2023

 

İhlas Haber Ajansı'na açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi

 

Borsa İstanbul'dan 2 hissede brüt takas kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Suat31 Mart 2023 00:23

    Adamlarda hırsız şirket yok, bizimkiler yatırımcıyı soymak için borsaya girmiş.Çimentolar soygun yeri,ihlaslar 20 yıldır soyuyor dur diyen yok, bu yüzden tek doğru yatırım altın, döviz gerisi yalan oldu.

  • hakukutikulilu31 Mart 2023 00:20

    kendi  borsanıza bakın. yatırımcı yüzde kaç zararda...ytd.