E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü yükselişle tamamladı---

ABD borsaları günü yükselişle tamamladı

ABD borsaları günü yükselişle tamamladı
30 Aralık 2022 - 00:25 borsagundem.com

İşsizlik maaşı başvurularının piyasa beklentileriyle paralel seviyede gerçekleşmesinin ardından gün boyu pozitif seyir izleyen ABD borsaları günü yükselişle tamamladı

New York borsası günü yükselişle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi 300 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 1,05 artışla 33.220,80 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 1,75 artarak 3.849,28 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 2,59 kazançla 10.478,09 puana çıktı.

ABD'de işsizlik maaşı başvurularının beklentiler dahilinde artması sonrası pay piyasalarında gün boyu pozitif bir seyir izlendi.

Ülkede açıklanan verilere göre, ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 24 Aralık ile biten haftada 225 bine çıkarak piyasa beklentileriyle paralel bir seviyede gerçekleşti.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonu düşürme hedefinin bir parçası olarak iş gücü talebini soğutmaya çalıştığı bir dönemde, işsizlik maaşı başvurularında görülen artış, Banka'nın gelecek faiz artırımlarına ilişkin endişelerin hafiflemesine yardımcı oldu.

Amerikan borsasındaki yükselişe teknoloji hisseleri öncülük etti. ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın hisseleri yüzde 8'in üzerinde artarken, Microsoft, Amazon, Apple, Alphabet ve Meta'nın hisseleri yüzde 3'e yakın arttı.

SPK, CANTE hissesindeki 11 ismin işlem yasağını uzattı

 

SPK'dan 2 kişi hakkında suç duyurusu

 

SPK 2 şirketin halka arzına onay verdi

 

En fazla para girişi olan hisseler 29/12/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)