E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü yükselişle kapadı---

ABD borsaları günü yükselişle kapadı

ABD borsaları günü yükselişle kapadı
26 Ekim 2019 - 05:26 borsagundem.com

ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde bazı konularda anlaşmaya çok yaklaşıldığı haberleri, olumlu şirket bilançolarıyla birlikte Wall Street endekslerini yukarı çekti. S&P 500 seans içinde kırdığı rekoru kapanışa taşıyamadı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın son gününü ve haftayı yükselişle kapadı. 

Özellikle teknoloji şirketlerinin beklentileri aşan kâr açıklamaları ve ABD-Çin ticaret görüşmeleriyle ilgili olumlu haberler Wall Street yatırımcılarının risk iştahını artırdı. 

ABD ile Çin arasındaki görüşmelerin devam edeceği ve bazı maddelerde anlaşmaya çok yakın olunduğunun açıklanması sonrası endeksler yükselmeye başladı. Teknoloji şirketlerinin beklentiyi aşan kâr ve gelir açıklamaları da yükselişe katkı yaptı.

REKORU KAPANIŞA TAŞIYAMADI

S&P 500 öğle sıralarında 3.027.39 seviyesine ulaşarak 26 Temmuz'daki 3.025.86'lık kapanış rekorunun üstüne çıktı. Ancak endeks, bu puanı kapanışa taşıyamadı. 

Intel'in üç aylık raporunda kâr ve gelir beklentilerin üzerine çıkınca hisseleri yüzde 8.1 değer kazanarak Ocak 2018'den bu yana en büyük günlük kazancını elde etti. 

Amazon hisseleri şirket gelir ve karının ttahminlerin altında kalması üzerine yüzde 1.1 düştü.

Boeing şirketi, Ekim 2018'deki ölümlü kazayı inceleyen Endonezyalı araştırmacıların dün yayımladıkları yeni raporda belirtilen hususlara dikkat edeceklerini açıkladı.Endonezyalı araştırmacıların raporunda, geçen yıl meydana gelen kazanın nedenleri olarak  tasarım hatası, yetersiz eğitim ve bakım sorunları gösterildi.

Boeing'den yapılan açıklamada, Endonezyalı araştırmacıların ilk raporuna verilen tepkiden dolayı da üzüntü duyulduğu ifade edildi. Açıklamaların ardından Boeing hisseleri yüzde 1.4 oranında düştü. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 152.53 puan ve yüzde 0.57 oranında artışla 26,958.06 seviyesinde kapadı.S & P 500 ise seans içinde kırdığı rekordan geri dönmesine rağmen 12.26 puan ve yüzde 0.41 artışla gün sonunda 3,022.55 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 57.32 puan ve yüzde 9.7 oranında artışla günü 8,243.12 seviyesinde tamamladı.

HAFTALIK PERFORMANSLAR

Wall Street, beklenenden daha iyi üçüncü çeyrek kazanç raporları ile desteklenmiş güçlü bir hafta geçirdi. S&P 500, yedi haftada en yüksek haftalık yüzde kazancını, Nasdaq ise sekiz haftada en büyüğünü bildirdi.

Hafta boyunca S&P 500 yüzde 1.2, Dow yüzde 0.7 ve Nasdaq yüzde 1.9 yükseldi.

GELECEK HAFTA YATIRIMCILAR FED'E ODAKLANACAK

Önümüzdeki hafta Amerikan Merkez Bankası Fed'in FOMC toplantısı var. 29-30 Ekim tarihleri arasındaki toplantıda faiz indirimi kararının çıkıp çıkmayacağı yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek. 

Bu arada şirket bilanço açıklamaları gelecek hafta da sürecek. Apple, Alphabet, Pfizer ve Merck & Co üçüncü çeyrek bilançolarını açıklayacak. 

Avrupa borsaları İngiltere hariç yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul yatayda kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)