E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü sınırlı yükselişle kapadı---

ABD borsaları günü sınırlı yükselişle kapadı

ABD borsaları günü sınırlı yükselişle kapadı
19 Nisan 2019 - 04:31 borsagundem.com

ABD borsa endeksleri olumlu ekonomik veriler ve kârlı bilanço açıklamalarıyla yükseldi. Ancak cuma günü tatil olması nedeniyle yatırımcıların kâr satışlarına yönelmesi yükselişi sınırlandırdı

New York borsası haftanın son işlem gününü ılımlı bir yükselişle kapadı. 

Ticaret Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'ndan gelen olumlu verilerin yanı sıra büyük şirket bilançolarının kazanç göstermesiyle moral bulan Wall Street endekslerinde yükseliş, yatırımcıların kâr satışlarıyla sınırlandı. Yatırımcılar cuma gününün resmi tatil olması ve hafta sonu tatilinin üç güne çıkması nedeniyle kâr satışlarına yöneldi. 

ABD'de öncü imalat PMI Endeksi Nisan'da değişmeyerek 52.4 oldu. Mart ayında ABD perakende satışları, analistlerin beklentilerini aştı ve 2 yıldaki en büyük aylık yükselişi gösterdi.

Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı veriye göre de işsizlik parası için başvuran Amerikalıların sayısı geçen hafta 50 yılın en düşük seviyesine düştü. 

ABD'nin dev sanayi kuruluşlarından gelen kârlı bilanço açıklamaları sanayi hisselerini yükseltti. Çin Ticaret Bakanlığı'nın ABD-Çin ticaret müzakerelerinde ilerleme kaydedildiği şeklindeki açıklaması da yatırımcılar üzerinde olumlu etki bıraktı. 

Uçak parçalarına olan talebin artması, Honeywell International'ın kazancını yükseltti. Şirket, tüm yıl tahminini yukarı çekti ve hisseleri yüzde 3.8 arttı.

Tazminat ödenecek felaket sayısındaki azalış,  ABD'nin en büyük sigorta şirketi Travellers Companies'in bilançosunda beklenenden yüksek kâr açıklamasını sağladı. Hisseleri yüzde 2,3 değer kazandı.

Union Pacific Corp, demiryolunun sert hava koşullarının ve orta batıdaki sellerin etkisini dengelemesine yardımcı olduğu için, kazanç tahminlerini geride bıraktı. Hisseleri yüzde 4,4 oranında yükseldi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 110 puan ve yüzde 0.42 oranında artışla 26.559,54 seviyesinde kapadı. S&P 500 4.58 puan ve yüzde 0.16 oranında artışla gün sonunda 2.905,03 seviyesine yükseldi. Nasdaq 1.98 puan ve yüzde 0.02 oranında artışla günü 7.998,06 seviyesinde tamamladı.

HAFTALIK PERFORMANS

Cuma günün tatil olmasıyla haftayı perşembe günüyle kapatan ABD borsalarında, S&P üç haftalık galibiyet çizgisini sonlandırarak haftayı ekside kapadı. Dow ve Nasdaq ise haftayı sınırlı da olsa yükselişle tamamladı. 

ABD VE AVRUPA BORSALARI CUMA GÜNÜ KAPALI

ABD borsaları ve Avrupa borsaları cuma günü 'Kutsal Cuma Günü' tatili nedeniyle kapalı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)