E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü sert düşüşle kapadı---

ABD borsaları günü sert düşüşle kapadı

ABD borsaları günü sert düşüşle kapadı
24 Şubat 2022 - 00:56 borsagundem.com

Çarşamba gününe yükselişle başlayan Wall Street endeksleri, Ukrayna-Rusya hattında gerilimin artmasıyla erken kazançlarını verdi. Endeks kayıplarla günü kapadı. Nasdaq ayı piyasasına girmekten sadece 192 puanla kurtuldu

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları, çarşamba gününü sert düşüşlerle kapadı. Güne yükselişle başlayan endekslerin eksiye düşmesinde, Ukrayna ile Rusya arasındaki krizin derinleşmesi en büyük etken oldu. 

ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ve Hazine Bakanlığı'nın ayrıntılarını paylaştığı Rusya'nın finans kuruluşlarına yaptırım kararları sonrası, krizin daha fazla derinleşmeyeceği beklentisine kapılan Wall Street yatırımcıları hisse alımlarına başladı.

Ancak gün içinde, Ukrayna bakanlıklarına uygulanan siber saldırı ve Kiev yönetiminin olağanüstü hal ilan etmesinin yanı sıra ABD Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı'ndan gelen açıklamalar hisse satışlarını hızlandırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin potansiyel olarak devam ettiğini açıkladı. ABD Savunma Bakanlığı ise üst düzey bir yetkilisinin ağzından, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askerlerinin yüzde 80'inin Ukrayna'ya girmeye hazır olduğunu ve ileriye konuşlandırıldığını duyurdu. 

Piyasaları eksiye çeviren bir diğer gelişme de ABD Başkanı Biden'ın Rusya'ya yönelik yaptırım kararlarına bir yenisini eklemesi oldu. Biden Kuzey Akım 2 projesini yapan firma ile yetkililerine de yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

Rusya'nın gün içinde Kiev'deki büyükelçilik binasını da boşaltmaya başlaması, gerginliğin kızıştığını gösteren bir başka gelişme oldu. 

S&P 500 DÜZELTME BÖLGESİNDE OLDUĞUNU DOĞRULADI

Jeopolitik gelişmeler yüzünden endeksler gerilerken enerji fiyatlarının yükselmesi sektör hisselerine de yaradı. Enerji hisselerindeki kazançlarla Dow Jones'un kayıpları yüzde 1.38'de kaldı. Dow, çarşamba günü düzeltmede olduğunu doğrulamaktan son anda kurtuldu. S&P 500 ise 3 Ocak'taki kapanış rekorundan yüzde 10'dan fazla düşüşle sona erdiğinde düzeltmede olduğunu doğruladı. 

Ocak ayından bu yana düzeltme bölgesinde bulunan Nasdaq ise ayı piyasasına girmekten bir kez daha kılpayı kurtuldu. Günü 13.037,49 puan gerileyerek kapatan Nasdaq 12.845,95 veya daha düşük bir puana gerilemesi halinde resmen ayı piyasasına girmiş olacaktı. Bir başka deyişle Nasdaq ayı piyasasına girmekten sadece 191,54 puanla kurtulmuş oldu. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 464,85 puan ve yüzde 1,38 oranında düşüşle günü 33,131,76 puanla kapadı. S&P 500 Endeksi 79,26 puan ve yüzde 1,84 oranında kayıpla gün sonunda 4,225.5 puana geriledi. Nasdaq Endeksi de 344,03 puan ve yüzde 2,57 oranında düşüşle 13.037,49'a geriledi.

FED'DEN BEKLENTİ

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcıları, jeopolitik gerilimin yanı sıra Fed'in mart ayındaki faiz kararınınn beklentisiyle de geriliyor. Faiz artırımına gitmesi kesin olan bankanın sıkılaştırmada agresif bir tutum sergileyeceği endişesini taşıyor. 

PETROL FİYATLARINDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR

Rusya ile Ukrayna arasındaki krize ilişkin gelişmelerin etkisiyle petrol ve altın fiyatlarındaki yükseliş de devam etti.

Brent petrolün varili Türkiye saatiyle 00.45 itibarıyla 94,1 dolardan işlem görürken Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise aynı dakikalarda 92,1 dolardan alıcı buldu.

Altının ons fiyatı da 1.909 dolar seviyesine tırmandı.

Beyaz Saray'dan kritik Ukrayna açıklaması: Asker gönderilmeyecek

 

Tehlikeli gelişme! Ayrılıkçılar Putin'den yardım istedi

 

ABD Başkanı Biden, Rusya'ya karşı yeni yaptırım kararını açıkladı

 

ABD: Rus ordusu Ukrayna'ya girmeye hazır

 

Avrupa borsaları İngiltere hariç düşüşle kapandı

 

Borsada satış baskısı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)