E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü karışık seyirle tamamladı---

ABD borsaları günü karışık seyirle tamamladı

ABD borsaları günü karışık seyirle tamamladı
26 Ocak 2023 - 00:36 borsagundem.com

New York borsası, açıklanan şirket bilançoları resesyon endişelerini artırırken günü karışık seyirle tamamladı

ABD borsaları günü karışık seyirle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,03 artışla 33.743,84 puana çıktı. S&P 500 endeksi yatay seyrederek 4.016,90 puan olurken, Nasdaq endeksi yüzde 0,18 azalışla 11.313,36 puana geriledi.

Dünya genelinde resesyon endişesi güçlenmeye devam ederken açıklanan şirket finansal sonuçlarının da etkisiyle güne düşüşle başlayan endeksler, kapanışta karışık bir seyir izledi.

Merkez Bankası politika faizini 25 baz puan artırdı

Analistler, ABD'de açıklanan bazı şirket karlılıklarının piyasa öngörülerinin üzerinde gerçekleşmesine rağmen gelecek döneme ilişkin tahminlerin çoğunlukla olumsuz olmasının pay piyasalarını baskıladığını belirtti.

Merkez bankaları yüksek enflasyon karşısında faiz artırımına devam ederken, Kanada Merkez Bankası politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 4,5 ile 15 yılın en yüksek seviyesine çıkardı.

Manuel bir hatadan kaynaklandı açıklaması

Kanada Merkez Bankası Başkanı Tiff Macklem, bankanın faiz kararının ardından düzenlediği basın toplantısında, enflasyon hedeflerinin hala çok uzağında olduklarını ancak son gelişmelerin enflasyonun düştüğüne dair güvenlerini pekiştirdiğini belirtti.

Öte yandan, New York borsası dün açılıştan kısa süre sonra teknik bir aksaklık nedeniyle bazı hisse alım satım işlemlerinin bir süre durmasının "manuel bir hatadan" kaynaklandığını bildirdi.

En fazla açığa satış yapılan hisseler 25/01/2023

 

En fazla para girişi olan hisseler 25/01/2023

 

BİST KAP'a bildirdi: 5 hissede tedbir uygulanacak

 

Borsa günü düşüşle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)