E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü karışık seyirle kapadı---

ABD borsaları günü karışık seyirle kapadı

ABD borsaları günü karışık seyirle kapadı
16 Ağustos 2019 - 03:42 borsagundem.com

ABD perakende sektörü verisi ve Walmart'ın kazanç tahminini yükseltmesi Wall Street yatırımcıları üzerindeki resesyon korkularını hafifletti. Dow ve S&P 500 günü sınırlı da olsa artıda kapadı

ABD borsaları Çarşamba günü resesyon korkusuyla yaşanan büyük şokun ardından Perşembe gününü karışık seyirle kapadı. Sanayi endeksi Dow Jones ve S&P 500 günü yükselişle tamamladı. 

ABD perakende satış verisinin beklentiyi aşmasının yanı sıra perakende devi Walmart'ın kazanç tahminini yükseltmesi, resesyon endişelerinin hafiflemesinde etkili oldu. 

Walmart, ikinci çeyrek analist tahminlerini yendi ve tüm yıl boyunca elde ettiği kazanç görünümünü yükseltti. Perakende devininin hisseleri yüzde 6,1 oranında değer kazandı. 

Perakende satış verileri analist beklentilerini aştığında bu endişeler daha da hafifledi. Ticaret Bakanlığı'na göre, ABD ekonomisinin yaklaşık% 70'ini oluşturan tüketiciler Temmuz ayında harcamalarını artırdılar.

Fed'in açıkladığı Temmuz ayı üretim verisindeki daralma ve işsizlik yardımı taleplerindeki artış, yatırımcıların alım iştahını sınırlayan veriler oldu. 

Dow Jones günü 99.97 puan ve 0.39 oranında artışla 25.579.39 seviyesinde kapadı. S&P 500 de 7 puan ve yüzde 0.25 oranında artışla gün sonunda 2.847.6 seviyesine yükseldi. Güne yükselişle başlayan Nasdaq ise 7.32 puan ve yüzde 0.09 oranında düşerek günü 7.766.62 seviyesinde kapadı.

GE'ye büyük şok! 38 milyar dolarlık dolandırıcılık iddiası

GENERAL ELECTRİC'TE BÜYÜK ŞOK

Araştırmacı Harry Markopolos'un, General Electric'de muhasebe dolandırıcılığı yapıldığını ve 38.1 milyar dolalık potansiyel zararın saklandığını, şirketin nakit durumunun açıklanandan çok daha kötü durumda olduğunu öne sürmesi dev şirkette büyük sarsıntının yaşanmasına yol açtı. General Electric hisseleri yüzde 11.3 oranında değer kaybetti.

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

Borsa İstanbul resesyon endişesiyle sert düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)