E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü düşüşle kapadı---

ABD borsaları günü düşüşle kapadı

ABD borsaları günü düşüşle kapadı
23 Şubat 2022 - 00:39 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıları tanıma kararı sonrası artan gerginliğin gölgesinde yapılan işlemlerde Wall Street endeksleri günü düşüşle kapadı

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini tanıması sonrası artan tansiyonun etkisiyle güne düşüşle başlayan ABD borsaları kapanışı da ekside yaptı. 

Kapanışta Dow Jones endeksi 480 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 1,42 azalarak 33.596,61 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,99 azalışla 4.305,70 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,23 kayıpla 13.381,52 puana indi.

Rusya-Ukrayna krizinin askeri bir çatışmaya dönüşüp dönüşmeyeceğine dair endişelerin artmasıyla piyasalardaki negatif seyir hakimiyetini sürdürdü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzalamasının ardından ABD, Rusya'nın bu kararını şiddetle kınayarak sözde Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri ile ABD'li kişi ve kurumların tüm ticari ve finansal ilişkilerini yasaklamıştı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise Rus gazını Almanya'ya taşıyacak olan Kuzey Akımı 2 doğal gaz boru hattının sertifikasyon sürecinin durdurulması talimatını verdiğini bildirdi.

Almanya'nın Kuzey Akım 2 projesinin onay sürecini durdurma kararını memnuniyetle karşılayan ABD yönetimi de Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıkladı.

Rusya'ya yönelik yaptırımların ilk bölümünü duyuran ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın iki büyük finans kuruluşuna yaptırım uygulanacağını ve Rus hükümetinin Batı finansmanına erişiminin engelleneceğini kaydetti. Ayrıca Biden, Putin'e yakın kişiler ile aile üyelerine de yaptırım getirileceğini aktardı.

Söz konusu gelişmelerin etkisiyle artan jeopolitik riskler sonucu petrol fiyatlarındaki yükseliş de devam etti.

Brent petrolün varili, Türkiye saatiyle 00.30 itibarıyla 93,3 dolardan işlem görürken, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise aynı dakikalarda 91,4 dolardan alıcı buldu.

Makroekonomik veri tarafında ise ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), şubatta aylık bazda 2 puan artışla 57,5'e çıkarak piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş gösterdi. Ülkede hizmet sektörü PMI da şubatta geçen aya göre 5,5 puan artışla 56,7'ye çıkarak 2 ayın en yüksek seviyesini gördü.

ABD'de tüketici güveni düşüşünü sürdürüyor

 

ABD’de üretici fiyatlarında rekor artış

 

ABD borsaları düşüşle açıldı

 

ABD'de konut fiyatları yükselişini sürdürdü

 

ABD'den Putin'e cevap: Yaptırım uygulanacak

 

AB, Rusya'ya yönelik yaptırımları açıkladı

 

Avrupa borsaları günü karışık seyirle kapattı

 

Savaş çanları borsada satışı derinleştirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)