E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları günü çifte rekorla kapadı---

ABD borsaları günü çifte rekorla kapadı

ABD borsaları günü çifte rekorla kapadı
08 Kasım 2019 - 07:22 borsagundem.com

ABD ile Çin'in ek vergileri kademeli kaldıracağı haberi Wall Street yatırımcılarının risk iştahını artırdı. 3 ana endeks de günü artıda kapatırken Dow ve S&P 500 yeni rekorlara imza attı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları perşembe gününü yükselişle kapadı. 

Ticaret görüşmelerindeki belirsizlik nedeniyle yeni haftada alımlardan uzak duran Wall Street yatırımcıları, "ABD ile Çin tarifeleri kademeli olarak kaldıracak" haberleri sonrasında alıma yöneldi. 

Wall Street'in üç ana endeksi de özellikle ticarete duyarlı şirket hisselirinin kazançlarıyla günü artıda kapadı. Dow Jones sanayi endeksi ve S&P 500 bir kez daha kapanış rekorunu kırdı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 182.24 puan ve yüzde 0.66 oranında yükselişle 27.674.80 puanla tamamladı. S&P 500 ise 8.40 puan ve yüzde 0.27 oranında artışla gün sonunda 3.085.18 seviyesine yükseldi. Nasdaq, 23.89 puan ve yüzde 0.28 oranında artışla günü 8.434.52 seviyesinde kapadı. 

KAPANIŞTAN SONRA FARKLI HABER

Endekslerin yükselişle kapanmasının ardından Reuters'ta yer alan haber ticaret görüşmeleri konusundaki olumlu havayı bozdu. Habere göre Beyaz Saray'da, Çin’in ithalatı üzerine yapılan tarifelerden geri dönüşe şiddetli bir muhalefet olduğu ifade edildi.

Seans sonrası sınırlı işlemlerde pazar kazancını sınırlayan yeni haberin haftanın son günü işlemlere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.

4. KEZ FAİZ İNDİRİMİ OLACAK MI?

Bu arada yatırımcıların dikkati Fed'in bu ay yapacağı yılın son faiz toplantısında. Fed Başkanı Jerome Powell'ın "Kalıcı bir enflasyon görene kadar oranlar yükseltilmeyecek" şeklindeki açıklamasını hatırlatan analistler, faizlerin bir kez daha indirilmesinin zayıf ihtimal olduğunu ancak yükseltilmesinin de söz konusu olmadığı görüşünde. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)