E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Fed'in faiz indirimine rağmen sert düştü---

ABD borsaları Fed'in faiz indirimine rağmen sert düştü

ABD borsaları Fed'in faiz indirimine rağmen sert düştü
04 Mart 2020 - 03:03 borsagundem.com

Fed'in acil faiz indirimi kararı Wall Street yatırımcılarının korona virüsle ilgili küresel endişelerini gidermeye yetmedi. Fed Başkanı Powell'ın "Korona ile ilgili yeni riskler var" açıklaması sonrası endeksler yüzde 3 civarı düştü

BORSAGUNDEM.COM

ABD Merkez Bankası Fed'in korona virüsün ekonomi üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak amacıyla 2008'den bu yana ilk kez planlanan zamandan önce faiz indirimine gitti. Ancak Fed'in bu hamlesi  küresel endişelerin giderilmesine yetmedi ve ABD borsaları salı günü sert düştü. 

Wall Street yatırımcıları pazartesi günü, Fed'in bir faiz indirimine gideceği beklentisini satın almış ve endeksler yüzde 5 civarında yükselmişti. Salı günü acil olarak toplanan Fed, faiz oranlarında 50 baz puan indirim kararı aldı. Ancak Fed Başkanı Jerome Powell'ın "Korona virüs ülke ekonomisi için yeni riskler oluşturdu" açıklaması, faiz indiriminin borsa üzerinde olumlu etki vermesini engelledi. 

ABD borsalarının 3 ana endeksi de, korona virüsün ABD ekonomisinin yanı sıra küresel ekonomiyi de olumsuz etkilemeyi sürdürmesi üzerine yüzde 3 civarı düşüşlerle günü kapadı. 

ABD borsalarında son 20 gün içindeki ortalama işlem hacmi 9,8 milyar iken salı günü 14.7 milyar hisse el değiştirdi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 785.91 puan ve yüzde 2.94 oranında düşüşle 25,917.41 puanla tamamladı. S&P 500 ise 86.86 puan ve yüzde 2.81 oranında düşüşle gün sonunda 3,003.37 puana geriledi. Nasdaq da, 268.08 puan ve yüzde 2.99 oranında düşerek günü 8,684.09 puanla kapadı. 

10 YILLIK HAZİNE TAHVİLİ GETİRİSİ İLK KEZ YÜZDE 1'İN ALTINA İNDİ

10 yıllık Hazine getirisi, ilk kez yüzde 1'in altına düştü. Yatırımcılar için güvenli liman olarak görülen 10 yıl vadeli devlet tahvili getirisi, gün içinde 9 baz puan azalışla yüzde 0,980 seviyesine geriledi.

TEKNOLOJİ HİSSELERİ DÜŞÜŞTE LİDER

S&P 500'ün 11 büyük sektörünün hepsi düşerken ve bilgi teknolojisi endeksinde düşüş oranı yüzde 3,8 oldu. Apple hisseleri yüzde 3.2, Microsoft hisseleri de yüzde 4.8 değer kaybetti. Google'ın çatı şirketi Alphabet'teki düşüş ise yüzde 3.51 oranında gerçekleşti. 

O HİSSEDE TRAJİK ARTIŞ

Korona virüs korkusuyla endeksler sert düşerken koruyucu maske üreticisi Alpha Pro Tech'in hisseleri yüzde 20 oranında yükseldi.

Fed'den acil durum faiz indirimi

 

Powell: Koronavirüs bir süre ekonomi üzerinde baskı yaratacak

 

Avrupa borsaları günü yükselişle kapattı

 

BIST yükselişine bugün de devam etti

 

Dünya Bankası'ndan korona ile mücadeleye 12 milyar dolarlık paket

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)