E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Fed sonrası ralli yaptı---

ABD borsaları Fed sonrası ralli yaptı

ABD borsaları Fed sonrası ralli yaptı
18 Kasım 2015 - 23:43 borsagundem.com

New York borsası, Fed tutanaklarının ardından günü yükselişle kapattı

New York Borsasında endeksler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklanan toplantı tutanaklarının ardından "ralli yaptı".

Dow Jones Endeksi 248,46 puan (yüzde 1,42) değer kazanarak 17,737,96 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 33,10 puan (yüzde 1,61) artışla 2,083,54 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi 89,18 puan (yüzde 1,79) primle 5,075,20 puana yükseldi.

Endekslerin üzerinde Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) ekim toplantısına ilişkin tutanaklar etkili oldu. Tutanaklarda, birçok komite üyesinin faiz artışına bir sonraki toplantıyla başlanması yönünde görüş bildirdiği belirtilirken, şu ifadelere yer verildi:

"Üyelerin birçoğu, mevcut ekonomik durum ile faaliyetlere yönelik görünüm, iş gücü piyasası ve enflasyona ilişkin değerlendirmeleri ışığında faiz artışı için gerekli şartların bir sonraki toplantıya kadar sağlanacağını öngördü. Bununla birlikte üyeler asıl kararın, gelecek verilerin orta vadeli ekonomik görünüme etkilerine bağlı olacağını vurguladı".

Ayrıca, Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart ve Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, bugün New York'ta katıldıkları konferansta, faizlerin kısa süre içinde artırılması desteklediklerini dile getirdi.

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker da ABD verdiği bir mülakatta, son 2 yılda yüzde 3'ün üstünde artan tüketici harcamalarının ekonominin daha yüksek faiz oranlarına ihtiyaç duyduğuna işaret ettiğini kaydetti.

Öte yandan, bugün açıklanan verilere göre ABD'de ekim ayına ilişkin konut başlangıçları yüzde 11 azalırken, inşaat izinleri yüzde 4,1 arttı.

Analistler, FOMC tutanakları ve Fed başkanlarının açıklamalarının faiz artışına 15-16 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek toplantıyla başlama olasılığını daha da güçlendirdiğini ifade ediyor.

Fed Başkanı Janet Yellen, yılın son ve en kritik toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyerek, alınan kararları değerlendirecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)