E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Fed sonrası geriledi---

ABD borsaları Fed sonrası geriledi

ABD borsaları Fed sonrası geriledi
27 Ocak 2016 - 23:27 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, Fed'in son piyasa kargaşasının ardından duruşunu değiştirmemesinin ardından değer kaybetti

ABD hisse seneleri, finans piyasalarındaki son kargaşanın ardından Fed'in duruşunu gözle görülür bir şekilde değiştirmemesinin ardından değer kaybetti ve düşüşlere, görünümleri yatırımcılarda hayalkırıklığı yaratan Apple Inc. ve Boeing Co.'nun öncülüğünde gerçekleşti.

Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500), yüzde 0.7 yükseliş ile yüzde 1.6 düşüş arasında dalgalandıktan sonra, yüzde 1.1 düşerek günü 1,883.06 puandan tamamladı. Dow Jones Endeksi 222.91 puan ya da yüzde 1.4 düşerek 15,944.32 puandan kapandı. Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 2.2 geriledi.

New York'ta Robert W. Baird & Co. şef portföy yöneticisi Brian Rauscher, "Piyasa Fed'in açıklamasına bakarak şu beklentileri fiyatlamaya çalıştı; ABD merkez bankası ya yavaşlayan ekonomik veriler, piyasa volatilitesi ve Çin'e bakacak ya da daha az güvercin olacak ve bu olmadı," dedi ve "Her diğer merkez bankası gevşemekte olduğunu söylüyorsa ve burada ekonominin yeterince güçlü olduğunu düşünmüyorsanız, yatırımcılar nihayetinde daha güvercin bir Fed'i fiyatlayacak ve piyasalardaki bu git-gel durumunu göreeksiniz" yorumunda bulundu.

Fed yetkilileri, iki gün süren ve bugün sonuçlanan toplantıda, gösterge faizi değiştirmedi ve borçlanma maliyetlerinin halen "kademeli" artırılmasını beklediklerini kaydederken, aynı zamanda, küresel ekonomi ve piyasaların ABD ekonomisini nasıl etkilediğinin izlendiğini ifade etti. Fed, faiz kararı sonrası yaptığı açıklamada, "Fed küresel ekonomik ve finansal gelişmeleri yakından izliyor ve bunların işgücü piyasası ve enflasyon ve aynı zamanda görünüme ilişkin risklerin dengesi üzerindeki etkilerini değerlendiriyor" dedi. Fed politika yapıcılarının, Aralık ayında, tahminlerinin medyanına göre, 2016 yılında her biri çeyrek puan olmak üzere dört faiz artırımı işaret ederken, vadeli piyasalar, traderların daha az sayıda faiz artırımı beklediğini işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cem28 Ocak 2016 00:27

    Demekki amerika piyasasi o kadar iyi olmayabilir. Tabi birde dunya piyasalari da o kadar iyi degil. Demekki gelismekte olan piyasalar biraz daha rahat nefes alacak