E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Fed öncesi yükseliyor---

ABD borsaları Fed öncesi yükseliyor

ABD borsaları Fed öncesi yükseliyor
16 Aralık 2015 - 19:00 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası'nın kritik kararı öncesi Wall Street yükselişte

Fed'in bu akşam neredeyse 10 yıl sonra faiz artırması beklenen kararı öncesinde Wall Street yükselişte. 

Konut sektörü hisseleri beklentiden iyi gelen verilerle ralli yaptı. Standard & Poor’s 500 Endeksi New York'ta 10:39'da %0.3 artarak 2,050.32 puan oldu. Endeks erken saatlerde %0.8 yükselmişti. Dow Jones Sanayi Endeksi %0.3 artışla 17,585.34 puan olurken Nasdaq Bileşik Endeksi %0.2 değerlendi.

National Alliance Capital Markets'ten Andrew Brenner, Fed'den faiz artışı beklendiğini ve herkesin Fed'den 'güvercin' bir artış beklediğini kaydetti. Brenner, "piyasalardaki bu beklenti beni biraz endişelendiriyor, yatırımcılar bugün için beklentilerini artırdı, eğer Fed bu beklentileri karşılamazsa hisse senedi piyasalarında önümüzdeki 24 saatte ciddi satış görebililiriz" diye konuştu. 

Federal Açık Piaysa Komitesi'nin bugünkü toplantısında 9 yıl sonra ilk kez faizleri artırması bekleniyor. Trader'lar faiz artış ihtimalini %76 olarak fiyatlıyor. Fed kararı TSİ 21:00'de açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)