E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları FED öncesi karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları FED öncesi karışık seyirle açıldı

ABD borsaları FED öncesi karışık seyirle açıldı
28 Nisan 2021 - 16:46 borsagundem.com

Wall Street yatırımcıları FED Başkanı Jerome Powell’ın Nisan ayı para politikası toplantısı sonrası açıklamalarını bekliyor. Endeksler S&P 500 hariç düşüşle açıldı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Çarşamba gününe karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,39 düşüşle 33.853,18 puanda, S&P 500 endeksi %0,02 yükselişle 4.187,72 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,28 azalışla 14.050,72 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %0,0125 yükselişle %1,633 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsalarını gün içerisinde dikkat kesileceği en önemli konu ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın para politikası toplantısı sonrası açıklamaları olacak. FED’in sıfıra yakın faiz oranlarından ya da varlık alımları politikalarından vazgeçmesi beklenmiyor. Ancak Powell’ın enflasyonun yükselmesine izin verilmesi konusundaki açıklamaları yatırımcıların gündeminde. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri Çarşamba günü %1,65 seviyesine kadar yükseldi.

Powell’ın açıklamaları borsaların yönünü belirleyecek

Wall Street yatırımcıları Boeing’in, bilanço paylaşımının ardından güne başladı. Açılış öncesinde Dow Jones hissesi Boeing’in bilanço paylaşımında altıncı kez üst üste çeyrek kaybı verildiği ancak 2021 yılında daha fazla insanın Kovid aşısı olmasıyla birlikte 2021 yılının dönüm noktası olmasını beklediklerini paylaştılar. Yatırımcılar ayrıca Salı günü kapanışın ardından paylaşılan Microsoft’un ve Google’ın çatı şirketi Alphabet’in bilançosunu da değerlendiriyor.

Alphabet arama motoru ve bulut sistemlerinden elde etti verimler dışında halka arz dalgasından elde ettiği getirilerle birlikte güçlü bir bilanço elde etti. Şirket teknolojinin yanında dev bir sermaye şirketi haline de geliyor. Alphabet’in vergi öncesi gelirlerinin %22’si olan 4,75 milyar dolarlık kısmı öz kaynak yatırımlarından gerçekleşti. Şirketin hisse başına ilk çeyrek düzeltilmiş kazançları tıpkı gelirleri gibi beklentileri sağlam bir şekilde geçti. Google’ın Youtube uygulaması son birkaç çeyrekteki gibi büyümeye devam edebilirse gelirleri yıl sonuna kadar Netflix’le aynı seviyeye gelebilir.

Microsoft da bilançosunda beklentileri aştı. Yazılım, donanım ve bulut sistemleri devi yıllık getirilerde %19 büyüyerek 2018’den bu yana en büyük getirisini sağladı. Ancak şirketin Dow Jones’ta işlem gören hisseleri bilanço haberinin ardından düşüş gösterdi. Teknoloji şirketine olan talebin artmasında korona virüs sebebiyle oluşan kişisel bilgisayar talebinin etkili olduğu değerlendiriliyor.

Borsagundem.com'un derlediği verilere göre, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri iki gün süren rallisine Salı günü son vermesinin ardından yeni güne kararsız başladı. Endeksler önceki gün rekor seviyelere ulaşmıştı. Dow Jones Endeksi ise bir miktar yükseliş göstermesine rağmen 16 Nisan tarihindeki rekor kapanışına halen %1 uzakta seyrediyor.

ABD'de mal ticareti açığı yüzde 4 arttı

 

Fed sonrasında dolarda düşüş bekleniyor

 

Borsa balonunun 5 işareti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)