E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Fed kararı sonrası yükselişle kapandı---

ABD borsaları Fed kararı sonrası yükselişle kapandı

ABD borsaları Fed kararı sonrası yükselişle kapandı
20 Haziran 2019 - 02:41 borsagundem.com

Fed'in faizleri sabit bırakması ancak yılın kalan bölümü için indirim işareti vermesi, bankacılık hisseleri dışında olumlu karşılandı. Dow ve S&P 500 endeksleri rekor seviyeye çok yaklaştı

Amerikan Merkez Bankası Fed'in para politikası toplantısı sonrasında açıklanan kararlar Wall Street yatırımcılarının beklentilerini karşıladı. Günü yükselişle kapayan endeksler rekor seviyelere yaklaştı.

Ekonomik genişlemeyi “sürdürmek için uygun davranacağını” söyleyen merkez bankası, oranın 2019'un kalanına oranla yüzde bir puan düşürüleceğine işaret etti. İki günlük bir politika toplantısı sonrasında faiz oranlarını beklendiği gibi sabit tuttuğunu açıklayan Fed, oranları ayarlamada “sabırlı” olma sözünü bıraktı.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası S&P 500 ve Dow Jones'un puanlarının, nisan ayının sonundaki kapanış rekoru arasındaki fark yüzde 1'in de altında kaldı.

Faizlerin indirileceği işareti karlarının azalacağı endişesiyle finans sektörü hisselerinde yüzde 0.2 oranında düşüşe yol açtı.

Dow Jones sanayi endeksi günü 38.46 puan ve yüzde 0.15 oranıda artışla 26,504.00 seviyesinde kapadı. S&P 500 ise yüzde 0.30 oranında 8.71 puan artışla gün sonunda 2.926.44 seviyesine yükseldi. Nasdaq da yüzde 0.42 oranında ve 33.44 puan artışla günü 7.987.32 seviyesinde tamamladı. 

Nasdaq ve S&P 500'deki yükselişe en büyük katkıyı, üç aylık gelir ve karı beklentileri aşan ve yüzde 5.2 değer kazanan Adobe Photoshop yaptı. 

Facebook'un dijital para Libra planını açıklaması, ABD ve yurtdışından tepkilerle karşılaşınca şirketin hisseleri yüzde 0.5 değer kaybetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ20 Haziran 2019 07:58

     FAİZ ARTIRACAK DİYEN EKENOMİSTLER ŞİMDİ KAFASINA KUMAMI GÖMDÜ BU FEDDE BİR OYUNDU AYAGINA KURŞUN SIKTIGINI ANLAYINCA ÇARK ETTİ .ŞİMDİ FAİZ DÜŞÜNÜ HIZLADIRACAK DOLARIN GELECEGİ KARANLIK.FEDDE DANSÖZLÜK TE BİR NUMARA KIVIR ÇEVİR SALLA İŞİNİ İYİ BİLİYOR.