E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları ekside başladığı günü yükselişle kapadı---

ABD borsaları ekside başladığı günü yükselişle kapadı

ABD borsaları ekside başladığı günü yükselişle kapadı
27 Nisan 2019 - 05:22 borsagundem.com

ABD borsaları haftanın son gününü uzun süre ekside kalmasına rağmen yükselişle kapadı. Beklentiyi aşan ABD ekonomisiyle ilgili büyüme rakamlarının yanı sıra şirket gelir ve kârlarındaki artış endeksleri yukarı çekti

New York borsasında endeksler haftanın son günü müthiş bir performans sergiledi. Güne eksiyle başlayan endeksler kapanışa doğru yükselişe geçti.

Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı ekonomik büyüme verisi Wall Street yatırımcılarının risk iştahını artırdı. Perşembe günkü kapanışın ardından ve Cuma günü açıklanan şirket verileri de hisse senedi alışverişlerine olumlu yansıdı. 

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre ekonomi Ocak-Mart döneminde yüzde 3.2 ile beklentinin üzerinde büyüdü. Beklenti büyümenin yüzde 2.3 olmasıydı. Kişisel harcamalar yüzde 1 beklenirken yüzde 1.2 arttı.

Perşembe günü seans sonrası üç aylık rakamlarını açıklayan Amazon, kârını ikiye katladığını duyurdu. Amazon hisseleri Cuma günü yüzde 2.5 oranında artışla S&P 500 ve Nasdaq'ın yükselişinde etkili oldu. 

Marvel Studios süper kahraman gösterimi “Avengers: Endgame” in vizyona girdiği Perşembe gecesi ABD ve Kanada gişelerindeki 60 milyon dolar ile rekoru kırmasından sonra hisseleri yüzde 1.95 değer kazanan Walt Disney, S&P 500'ün itici güçlerinden oldu. 

Ford Motor, Perşembe günü seans sonrası açıkladığı satış ve kâr rakamlarında beklentiyi aştı. Şirketin hisseleri Cuma günü 10.7 değer kazanarak S&P 500'deki en büyük yüzde oranını elde etti.

Dow Jones sanayi endeksi günü 81.25 puan ve yüzde 0.31 oranında artışla 26.543.33 seviyesinde kapadı. S&P 500 13.71 puan ve yüzde 0.47 oranında artışla gün sonunda 2.939.88 seviyesine ulaştı. Nasdaq da 27.72 puan ve 0.34 artışla günü 8.146.40 seviyesinde tamamladı. 

HAFTALIK PERFORMANS

Hafta boyunca Dow Jones yüzde 0.06 oranıyla sınırlı yükseliş elde etti. S&P 500 haftayı yüzde 1.2 artışla tamamlarken haftanın en çok yükselen endeksi yüzde 1.86 ile Nasdaq oldu. 

GELECEK HAFTA FED TOPLANTISI VE ABD-ÇİN GÖRÜŞMELERİ VAR

Wall Street yatırımcılarının gelecek hafta odaklanacağı en önemli iki konu Fed toplantısı ve Pekin'deki ABD-Çin ticaret müzakereleri olacak. 

Salı günü toplanacak olan Fed'in ABD ekonomisindeki beklentiyi aşan büyümeye rağmen bir faiz artışına gitmeyeceği bekleniyor. 

Salı günü Pekin'de ABD ve Çin heyetleri bir kez daha ticaret görüşmeleri kapsamında bir araya gelecek. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)