E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşünü sürdüyor---

ABD borsaları düşüşünü sürdüyor

ABD borsaları düşüşünü sürdüyor
18 Aralık 2015 - 20:27 borsagundem.com

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı

ABD borsaları Fed'in faiz kararının ardından küresel büyümeye ilişkin endişeler ve petroldeki düşüşle yeni güne düşüşle başladı.

Standard & Poor’s 500 Endeksi New York saatiyle 9:55'te %0.6 düşerek 2,029.43 puan oldu. Endeks dün %1.5 değer kaybetmişti. Dow Jones Sanayi Endeksi %0.7 düşerek 17,374.18 puan olurken Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0.2 oranında düştü.

SkyBridge Capital portföy yöneticisi Troy Gayeski Fed sonrası büyük ralli yaşandığını belirterek "Ancak hisse senetleri düşmeye devam ederse 'Noel rallisi olmayacak, riski azaltalım' algısı oluşmuş demektir" diye konuştu.

Dün dolardaki güçlenme karşısında petrol fiyatlarındaki ve emtiadaki düşüş S&P 500 Endeksi'nin en iyi 3 günlük rallisinin sonlanmasına neden oldu. Dün vadeli petrol kontratları 6 yıldan fazla sürenin en düşük seviyesine indi ve 3. haftada da düşüşe ilerledi.

S&P 500 dün düşüşle kapanarak Fed sonrası kazançlarını ve bir aydaki en iyi haftalık kazancını azalttı. Endeks Ağustos'taki dip seviyesinden Kasım ayının başına kadar %13 kadar yükseldi, bu tarihten düne kadar ise %3'ten fazla düştü. Borsalar Aralık ayında düşerek 2008 ekonomik krizinden beri en büyük yıllık kaybına ilerledi.

Bu akşam Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker'in ABD ekonomisine ilişkin konuşma yapması bekleniyor. Fed'in faiz artış kararının ardından Başkan Janet Yellen düzenlediği basın toplantısında ABD ekonomisindeki gidişatın sağlıklı olduğuna dikkat çekmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)