E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
17 Mart 2023 - 16:58 borsagundem.com

Wall Street endekslerinde bankacılık krizinin etkileri sürüyor. Yerel banka First Republic’in hisseleri yeni güne yüzde 20’lik düşüşle başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Endekslerde bankacılık krizinin etkileri hissedilmeye devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,61 düşüşle 32.049,47 puanda, S&P 500 Endeksi %0,28 azalışla 3.949,26 puanda ve Nasdaq Kompozit Endeksi ise %0,07 düşüşle 11.709,44 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1346 düşüşle %3,449 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street’in ana gündem maddesi bankacılık sektöründeki kriz. Yerel ABD bankası First Republic’in hisseleri perşembe günkü %10’luk yükselişin ardından yeni güne %20’lik düşüşle başladı. Hisse senetlerindeki düşüş ABD’nin en büyük bankalarının bir güven nişanesi olarak First Republic’e 30 milyar dolar yatıracağı haberlerine rağmen gerçekleşti. SPDR Yerel Bankalar ETF’si %3,7 düştü.

Credit Suisse’in İsviçre Merkez Bankası’ndan yaklaşık 54 milyar dolarlık borç alacağını duyurmasının ardından bankanın ABD borsalarında listelenen hisseleri %5,8 düştü. Bankanın hisseleri perşembe günü sakin bir seyir izlemişti.

Yatırımcılar banka krizinin ABD Merkez Bankası’nın para politikası toplantısı için ne anlama gelebileceğini tartışıyor. Borsaların haftalık performansı ise yukarı yönü gösteriyor. Dow Jones Endeksi hafta boyunca %0,5 yükseldi. S&P 500 Endeksi %2,3’lük yükseliş performansıyla ocak ayından bu yana en iyi haftasını kaydetmeye hazırlanıyor. Nasdaq Bileşik Endeksi ise %5,1’lik yükselişe kasım ayından bu yana en iyi haftasına ilerliyor.

CNBC’nin haberine göre sermaye danışmanlığı firması Infrastructure’ın CEO’su Jay Hatfield, “Şu anda bir gel-git piyasası var. Yerel bankacılık krizi ekonomi ve piyasalar için büyük bir negatif. Ancak bankacılık krizinden önceki ana konu aşırı şahin ve irrasyonel bir FED’di” ifadelerine yer verdi.

Hatfield, “FED’in her sıkılaştırma döngüsü ekonomide bir zayıflığı ortaya çıkarır. Şu anda gördüğümüz durumsa FDIC’nin (ABD’nin TMSF’si) sigorta fiyaskosu. İnsanları özellikle de FED’in söyleyeceklerini duyana kadar biraz dikkatli olmaya çağırıyoruz” uyarısında bulundu.

Yatırımcılar ikna olmadı: Credit Suisse hisseleri yüzde 10 düştü

 

Wall Street’te gelecek haftaya dikkat!

 

Goldman Sachs: Fed frene bassa dahi piyasalar kötü etkilenecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)