E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
08 Şubat 2023 - 18:03 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne hafif düşüşle başladı. Piyasalarda bilançolar ve FED gündemi etkilerini hissettirmeyi sürdürüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına düşüşle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) son kararlarını ve bilanço sezonunu izlemeye devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,18 düşüşle 34.094,97 puanda, S&P 500 Endeksi %0,44 azalışla 4.145,81 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,63 düşüşle 12.037,59 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0029 düşüşle %3,674 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre geçtiğimiz gün bilançosunu açıklayan restoran zinciri Chipotle’nin hisseleri şirketin çeyrek sonuçlarında beklentileri kaçırmasının ardından yeni güne %4’lük düşüşle başladı. Bilançoları Wall Street beklentilerinin üzerinde gelen CVS ve Uber’in hisseleri ise sırasıyla %2 ve %6 değer kazandı.

Yatırımcılar bugün kapanış sonrasında açıklanacak Walt Disney ve Robinhood’un bilançosunu bekliyor. Bilançolar şirketlerin faiz artışı ortamında nasıl bir performans gösterdiğinin anlaşılması açısından önemli.

ABD borsaları geçtiğimiz gün dalgalı bir seyrin ardından FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarıyla birlikte yükselişe geçmişti. Powell geçtiğimiz gün ekonomiye ilişkin yaptığı yorumlarda bir hafta önceki basın toplantısında dikkat çektiği konuları yineledi. Piyasalarsa FED Başkanı’nın konuşmalarından faiz artışlarının yakında duracağı konusunda umutlandı.

CNBC’nin haberine göre Virtus Investment Partners’tan Joseph Terronova piyasalara ilişkin açıklamasında, “Artık düşmanca davranmak istemeyen bir merkez bankamız var. Artık düşmanca olmadıkları iddia edilebilir, çünkü geçen hafta bu şekilde davranmak için iki fırsatları vardı. Bunu yapmadılar” ifadelerine yer verdi.

 

JP Morgan: Temiz enerji müthiş bir yatırım fırsatı

 

ABD ekonomisini kâbusu: Geçici dezenflasyon

 

Powell Wall Street’e ilaç oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)