E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
07 Şubat 2023 - 17:50 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne ekside başladı. Borsalar FED Başkanı Powell’ın açıklamalarına odaklandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın para politikasını ilişkin son açıklamalarını bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,33 düşüşle 33.780,57 puanda, S&P 500 Endeksi %0,22 azalışla 4.102,16 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise sabit seyirde 11.887,12 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0083 yükselişle %3,653 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcıları FED Başkanı Powell’ın Washington Ekonomi Kulübü öncesi yapacağı açıklamalara kilitlendi. Piyasa katılımcıları Powell’dan faiz artışlarının nereye gittiği konusunda daha fazla netlik sunmasını bekliyor. FED geçtiğimiz hafta politika faizlerini 25 baz puan yükseltmişti.

Piyasalar geçen hafta gerçekleşen para politikası toplantısı sonrasında Powell’ın ‘dezenflasyon’ vurgusunu güvercin bir tavır olarak algılamıştı ve hisse senetleri ralli moduna geçmişti.

Minneapolis FED Başkanı Neel Kashkari ise enflasyonun FED’in ‘zaferini ilan etmesine’ izin verecek kadar yavaşlamadığını belirtiyor.

CNBC’nin haberine göre Kashkari gün içerisinde yaptığı açıklamasında, “Yapmamız gereken bir iş var. Faiz oranlarını yükseltmenin enflasyonu sınırlayabileceğini biliyoruz. Enflasyona bir üst sınır koymak için oranları agresif bir şekilde yükseltmek gerekiyor. Ardından da para politikasının ekonomide yoluna devam etmesine izin vermeliyiz” ifadelerine yer verdi.

 ABD borsalarında bilanço sezonu da tüm hızıyla devam ediyor. Salı günü kapanış sonrasında ABD’li restoran zinciri Chipotle bilançosunu açıklayacak. FactSet verilerine göre S&P 500 Endeksi’ndeki şirketlerin yarısından fazlası bilançosunu açıkladı. Şirketlerin %69’ü ise bilançolarında beklentileri aştı.

ABD'de dış ticaret açığı rekor tazeledi

 

Yüksek faiz ortamında doğru yatırım tercihleri

 

Goldman Sachs: Ralli sona ermek üzere

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)