E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
06 Şubat 2023 - 18:19 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne ekside başladı. Şirketlerin bilanço raporlarını izleyen yatırımcıların bir gözü de FED Başkanı Powell’ın yarın yapacağı açıklamalarda

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya düşüşle başladı. Yatırımcılar son şirket bilançolarını ve ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamaları bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,40 düşüşle 33.790,14 puanda, S&P 500 Endeksi %0,54 azalışla 4.114,04 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,68 düşüşle 11.924,82 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,082 yükselişle %3,614 seviyesinde değerleniyor.

Yeni yıla iyi başlayan Wall Street endeksleri yatırımcıların 2023 başında yüksek kârlar elde etmesini sağlamıştı. S&P 500 Endeksi yılın başından bu yana %7’nin üzerinde yükseldi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise son 5 haftadır yükselerek Kasım 2021’den bu yana görülmemiş bir performans ortaya koydu.

Ancak CNBC’nin haberine göre Gamma Investment Consulting’in CEO’su Karl Chalupa, ekonominin bu yıl yavaşlamasıyla bilançoların daha da kötüleşebileceği konusunda uyardı:

“Ortalama olarak, yeni boğa piyasaları hisse senetleri değerinin %25 altındayken başladı. Mevcut değerlemelere göre, S&P 500'ün gerçeğe uygun değere ulaşması için 3.500'ün altına düşmesi gerekecek. S&P 500'ün %25 düşmesiyle Kovid'in en düşük seviyesi olan 2.200 puana yakın bir seviyeye gerilediği görülecektir.”

Disney, Chipotle, Dupont ve PepsiCo bu hafta bilançosunu açıklayacak büyük şirketler arasında yer alıyor. Refinitiv'e göre, bilanço sezonunun yaklaşık yarısına ulaşıldı. Şu ana kadarki bilançolar S&P 500 şirketlerinin dördüncü çeyrek kârlarının %2,7 daha düşük olacağını gösteriyor.

Piyasalar, FED Başkanı Jerome Powell'ın salı günü Washington Ekonomi Kulübü'nde yapacağı konuşma öncesinde muhtemelen kararsız bir seyir izleyecek. Powell'ın dezenflasyon hakkındaki yorumları, geçen hafta hisse senetlerinin yükselmesine ve FED’in yeni bir faiz artırımı ihtimalinin piyasaların gözünden kaçmasına sebep olmuştu.

ABD’li teknoloji şirketlerinde işten çıkarma dalgası tüm hızıyla devam ediyor. Dell gün içerisinde 6.650 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Açıklamanın ardından Dell hisseleri yeni güne %3,7 düşüşle başladı. PayPal de geçtiğimiz salı günü 2.000 kişiyi işten çıkarma planlarını açıklamıştı. Bu ayın başlarında, Google 12.000'den fazla çalışanı, Microsoft 10.000 çalışanı ve Salesforce 7.000 çalışanı işten çıkarma planlarını açıkladı.

Dell 6.650 çalışanı işten çıkarıyor

 

Ekonomistler Fed’den en az bir faiz artırımı daha bekliyor

 

Piyasalarla FED arasında uzlaşma gerekiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)