E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
03 Şubat 2023 - 17:51 borsagundem.com

Wall Street endeksleri aralık ayı istihdam raporunun ve bilanço sezonunun etkisinde

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar beklenenden güçlü gelen ABD istihdam verilerini ve bazı yüksek profilli şirketlerin bilançolarda zayıf kalmasını değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,41 düşüşle 33.915,66 puanda, S&P 500 Endeksi %1,07 azalışla 4.134,95 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,83 düşüşle 11.977,88 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1134 yükselişle %3,515 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarının bugünkü birinci gündem maddesi ocak ayı istihdam raporuydu. Rakamlarsa beklentilerin çok üzerinde geldi. ABD ekonomisi ocak ayında 517 bin yeni istihdam ekledi. Dow Jones beklentileri ise bu rakamın 187 bin seviyesinde olacağı yönündeydi.

CNBC’nin haberine göre B. Riley Financial’dan Art Hogan konuyla ilgili açıklamasında, “Bugün, ekonomik veri akışındaki iyi haberleri piyasalar için de iyi haber olarak görüp göremeyeceğimizin gerçekten test edeceğimiz bir gün olacak. Daha iyi istihdama ilişkin ilk tepkiler sessizdi. Faiz artışı döngüsünün ortasında böyle bir istihdam rakamı görecek olsaydık piyasalar çökerdi. Şimdiyse artış döngüsünün neredeyse sonundayız. İyi haberler artık piyasalarca da iyi haber olarak algılanabilir” ifadelerine yer verdi.

Hogan, “Bence nihayet ekonomik verilere anlaşılır tepkiler verebileceğimiz bir yere doğru giriyoruz ve bugün bunun bir örneği olabilir” açıklamasında bulundu.

Piyasaların bir diğer gündem maddesi de büyük teknoloji hisselerinin bilanço rakamları. Apple ve Google'ın ana şirketi Alphabet, aralık ayındaki bilanço tahminlerini kaçırdı. Alphabet ve Apple hisseleri sırasıyla %4 ve %2’lik düşüşlerle güne başladı. Apple hisseleri açılış sonrası toparlandı. Amazon da bilançosuyla hayal kırıklığı yaratan şirketler arasındaydı. Amazon hisseleri %5’lik düşüşle yeni güne başladı.

Teknoloji hisseleri bir yana perşembe günü bilançolarını paylaşan diğer şirketler Ford ve Starbuck da beklentileri kaçırdı. İki şirketin hisse senedi yeni günde sırasıyla %7 ve %2 değer kaybetti.

ABD'de tarım dışı istihdam beklentiyi aştı

 

Borsalar için ‘uzun vade’ uyarısı

 

Bill Gates: Chat GPT en az PC ve internet kadar değerli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)