E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
01 Şubat 2023 - 18:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri FED’in kritik faiz kararını açıklayacağı güne düşüşle başladı. Piyasalarda gündemin ilk sırasında faiz kararı sonrası FED Başkanı Powell’ın yapacağı açıklamalar bulunuyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına düşüşle başladı. Yatırımcılar dört gözle ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararını bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,41 düşüşle 33.946,71 puanda, S&P 500 Endeksi %0,23 azalışla 4.067,20 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,27 düşüşle 11.552,94 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0315 düşüşle %3,480 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları Türkiye saati ile saat 22:00’da açıklanacak FED’in faiz kararına kilitlendi. Piyasa çevreleri FED’in 25 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakıyor. Faiz kararının açıklanmasının ardından FED Başkanı Jerome Powell TSİ 22:30’da basın mensuplarının karşısına geçecek.

ABD enflasyonuna dair gerileme sinyalleri bazı yatırımcıların FED yönetiminden daha güvercin bir tonda açıklamalar beklemesine sebep oldu. Salı günü açıklanan istihdam maliyeti endeksi dördüncü çeyrekte tazminat harcamalarının %1 oranında arttığını gösterdi. Dow Jones anketlerine göre ekonomistler bu artışın %1,1 oranında olmasını bekliyordu.

Yine de yatırımcıların faiz artışlarında duraklama hatta faiz indirimi politikalarına geri dönüş beklentilerinde biraz fazla ileri gitmiş olabilir.

CNBC’nin haberine göre Tahvil Kralı olarak da bilinen DoubleLine Capital’ın CEO’su Jeffrey Gundlach konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda FED’in para politikasını değiştireceği anlatısını geri iteceği ve bu sayede tahvil piyasasının fiyatlanacağı öngörüsünü paylaştı. Gundlach gelişmelerin ‘ilginç olacağını’ söyledi.

FED gündeminin dışında ABD borsalarında bilanço sezonunun da etkileri hissedilmeye devam ediyor. Fitness ekipmanları şirketi Peloton’un bilançosunda yıllık net zararının azalmasıyla birlikte şirketin hisseleri %4 oranında yükseldi. Çip üreticisi Advanced Micro Devices’ın (AMD) dördüncü çeyrek bilançosunda beklentileri aşmasıyla birlikte şirketin hisseleri %3 değer kazandı. Bu arada Snap hisseleri ise şirketin hayal kırıklığı yaratan çeyrek getirisi paylaşmasının ardından %15 değer kaybetti.

ABD'de özel sektörde istihdam beklentilerin altında a

 

FED piyasaların hızını nasıl kesecek?

 

ABD'de mortgage faizlerinde düşüş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)