E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
25 Ocak 2023 - 17:57 borsagundem.com

Wall Street endeksleri bilanço sezonunun etkisi altında. Microsoft’un zayıf bilanço rehberliğinden endişelenen yatırımcılar resesyon korkularıyla da birlikte satışa geçti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına düşüşle başladı. Bilanço sezonuna ilişkin son veriler yatırımcıların ABD şirketlerine ilişkin endişelerini ve resesyon korkularını artırdı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,66 düşüşle 33.511,72 puanda, S&P 500 Endeksi %1,01 azalışla 3.976,47 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,56 düşüşle 11.157,70 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0204 düşüşle %3,440 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre borsalardaki düşüşte Microsoft’un beklentileri karşılamayan bilançosu etkili oldu. Bilanço açıklamasında analist beklentilerine aşmasına rağmen yatırımcıları endişelendiren nitelikte rehberlik sunan yazılım devi Microsoft’un hisseleri açılışta %3,7 değer kaybetti.

Resesyon korkuları artarken yatırımcılar daha yüksek profilli şirketlerin bilançoları için hazırlanıyor. Refinitiv verilerine göre, S&P 500 Endeksi’nde işlem gören şirketlerin 70’ten fazlası dördüncü çeyrek bilançosunu bildirdi. Bu şirketlerin %65’i analist beklentilerini geride bıraktı.

CNBC’nin haberine göre LPL Financial Küresel Baş Stratejisti Quincy Krosby, “Bilançoların büyük kısmı hala piyasanın önünde. Borsalardaki son rallilerin güvenliği için sorulan soru ise bilançolardaki yukarı yönlü sürprizler ve şirketlerin sağlam rehberlikleri ile cevaplanabilir” açıklamasında bulundu.

Çarşamba günü kapanış sonrasında Tesla, Boeing, IBM ve AT&T bilanço raporlarını paylaşacak.

Microsoft’un kârındaki düşüş küresel risk iştahını baskılıyor

 

Microsoft'un net kârı düştü

 

ABD'de mortgage faizlerinde düşüş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)