E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
13 Ocak 2023 - 17:58 borsagundem.com

Wall Street endeksleri bilanço haberlerinin ardından güne negatif başladı. JPMorgan’ın olası bir resesyon için kredi kayıplarına ekstra nakit ayırması yatırımcıların resesyon beklentilerini körükledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta boyunca devam eden yükselişlerin ardından Cuma gününe düşüşe geçti. Endekslerdeki düşüşlerde dev Wall Street bankası JPMorgan Chase’in bilançosundaki iç karartan tablo etkili oldu.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,57 düşüşle 33.993,49 puanda, S&P 500 Endeksi %0,73 azalışla 3.954,18 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,63 düşüşle 10.932,20 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0186 yükselişle %3,465 seviyesinde değerleniyor.

JPMorgan Chase gün içerisinde paylaştığı bilançoyla beklentileri aştı. Ancak ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankası olası kredi kayıplarını karşılamak için bilançosundan likidite ayırdığı konusunda uyardı. Banka ‘hafif bir resesyon’un gerçekleşmesini temel ekonomik tahmini olarak gösterdi.

Banka, çeyrekte kredi kayıpları için 2,3 milyar dolar ayırdığını açıkladı. Bu rakam üçüncü çeyreğe göre %49’luk bir artışa işaret ediyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre açıklamanın ardından JPMorgan hisseleri %1,88 düşüşle işlem görüyor.

Bilanço açıklayan diğer bankalarda da durum pek farklı değil. Dördüncü çeyrek finansal raporlarını açıklayan Wells Fargo’nun hisseleri %4,24 değer kaybetti. Dördüncü çeyrek beklentilerden daha iyi bir bilanço paylaşan Bank of America’nın hisseleri de %1,25 düşüşle işlem görüyor.

Havayolu şirketi Delta Air Lines da 2022’nin dördüncü çeyrek rakamlarını paylaştı. Bilanço gelirlerinin beklentileri aşmasına rağmen Delta hisseleri açılışta %6,23 düştü.

Yatırımcılar, ekonominin gidişatı hakkında daha fazla bilgi edinmek için bilançoları bekliyordu.

CNBC’nin haberine göre LPL Financial’ın Küresel Baş Stratejisti Quincy Krosby, “Analistler arasındaki mücadele resesyon beklentileri ve olası bir resesyonun şiddeti etrafında yoğunlaşıyor. Bankalardan gelen bilanço raporları ve ekonomik öngörüleri işletmelerin ve tüketicilerin ne durumda olduğu açıklığa kavuşturulmasına yardımcı olacaktır” dedi.

ABD borsalarındaki düşüş üç gün art arda gelen yükselişlerin ardından gerçekleşti. Nasdaq Bileşik Endeksi Perşembe günü itibariyle üst üste beşinci pozitif kapanışını gerçekleştirdi. Endeks temmuz ayından bu yana beş günlük yükseliş serisi yakalayamıyordu.

Endeksler haftayı pozitif kapatmaya hazırlanıyor. Nasdaq ve S&P 500 endeksleri kasım ayından bu yana en iyi haftalık performansını sergiledi. Nasdaq perşembe günkü kapanışına kadar %4,09 yükselmişti. Aynı dönemde S&P 500 ve Dow Jones endeksleri ise sırasıyla %2,26 ve %1,66 arttı.

Avrupa borsalarının yıldızı parladı

 

Enflasyon verileri ayı piyasasının sona erdiğini mi gösteriyor?

 

Enflasyon düşerken Wall Street neden ralli yapmıyor?

 

Yatırımcıların gözü banka bilançolarında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)