E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
12 Ocak 2023 - 18:12 borsagundem.com

Wall Street endeksleri enflasyon verilerinin ardından düşüşe geçti. Rakamlar ekonomistlerin beklentileriyle aynı doğrultuda olsa da analistler borsaların TÜFE rakamlarını çoktan satın aldığını belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe düşüşle başladı. Gün içerisinde açıklanan aralık ayı enflasyon rakamları ise ekonomistlerin beklentileriyle uyumlu geldi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,33 düşüşle 33.859,57 puanda, S&P 500 Endeksi %0,67 azalışla 3.943,65 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,07 düşüşle 10.814,40 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0202 yükselişle %3,561 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcıları bugün aralık ayı ABD tüketici fiyat endeksi raporuna odaklandı. Raporda enflasyonun kasım ayında göre aydan aya %0,1 oranında düştüğü ancak bir önceki yıla göre %6,5 yükseldiği görüldü. Dow Jones verilerine göre kasım ayında ABD enflasyonu aylık bazda %0,1, yıllık bazda %7,1 artış göstermişti.

Gıda ve enerji fiyatlarının dışarıda bırakıldığı çekirdek enflasyon verileri de beklentilerle uyumlu seyretti ve aylık bazda %0,3 artış gösterdi. Endeks aralık ayında yıllık bazda %5,7 yükseldi.

ABD borsalarında yatırımcılar TÜFE raporlarında yavaşlama beklemeleri sebebiyle son birkaç seanstır ralli yapıyor ve beklentiyi satın alıyordu. Zira enflasyondaki yavaşlama ABD Merkez Bankası’nın agresif sıkı para politikasından daha serbest bir politikaya geçiş yapmasını sağlayabilir.

Boston FED Başkanı Susan Collins Çarşamba günü New York Times’ta yaptığı açıklamasında bir sonraki toplantı için daha küçük, çeyrek puanlık bir faiz artışını destekleme eğiliminde olduğunu söyledi.

CNBC’nin haberine göre sermaye yönetimi firması Quadratic’in Kurucusu Nancy Davis piyasalara ilişkin yorumlarında, “Piyasalar, FED’in enflasyonu kontrol edebileceğinden emin olmaya devam ediyor. Ancak bu henüz kesin değil. Tüketici Fiyat Endeksi, enflasyonun sadece bir ölçüsüdür. Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından hesaplanır ve büyük bir bileşeni mal sahipleri tarafından belirlenen kiralardır. TÜFE enflasyonu ölçmenin tek yolu değil” ifadelerine yer verdi.

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında düşüş

 

Yardeni: Boğa piyasası başladı

 

ABD'de aralık ayı enflasyonu açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)