E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
05 Ocak 2023 - 18:15 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne düşüşle başladı. Yatırımcılar beklentilerin üzerinde gelen istihdam verileri nedeniyle baskı hissediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe düşüşle başladı. Wall Street endeksleri ABD Merkez Bankası’nın (FED) tutanaklarında sıkı para politikasının devam edece mesajının alınmasından sonra ve istihdam piyasasının güçlü kaldığına ilişkin ekonomik verilerle düşüşe geçti.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,14 düşüşle 32.889,30 puanda, S&P 500 Endeksi %1,13 azalışla 3.809,30 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,39 düşüşle 10.313,59 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0851 yükselişle %3,772 seviyesinde değerleniyor. Küresel yatırımcıların merakla izlediği Tesla hisseleri ise yeni güne %5’lik sert bir düşüşle başladı.

Borsagundem.com’da yer alan habere göre ABD'de bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektör istihdam verileri tahminlerin üzerinde artış gösterdi. ADP'nin Moody's Analytics işbirliği ile hazırlandığı rapora göre, Aralık ayında özel sektörde istihdam 235 bin arttı. Piyasalarda beklentileri bu artışın 153 bin olacağı yönündeydi. İstihdam piyasasında görülen bu artış yatırımcıların enflasyon endişelerini teşvik ediyor.

CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley Küresel Yatırım Ofisi'nden Mike Lowengart konuyla ilgili açıklamasında, “Yarın istihdam piyasasının daha iyi bir genel resmini elde edecek olsak da, beklentileri aşan bordrolar ve beklentilerin altında kalan işsizlik başvuruları, işgücü piyasasının dirençli kaldığının göstergeleridir” ifadelerine yer verdi.

Lowengart "Bu veriler, büyük şirketlerin büyük işçi çıkarmalar ilan etmelerinin ardından geliyor. Bu nedenle istihdam piyasasının şirketler üzerinde ağır baskı yarattığına şüphe yok. Ancak önümüzdeki süreçte işe alımların gözle görülür şekilde yavaşlayacağı tahmin edilmeye devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Çarşamba günü açıklanan ABD Federal Açık Piyasa Komitesi’nin son toplantı tutanaklarında 19 üst düzey ABD Merkez Bankası yetkilisinin hiçbirinin bu yıl faiz oranlarını düşürmenin uygun olacağını beklemediği görüldü. FED yetkilileri, aylık bazda düşüş gösteren son enflasyon verilerini memnuniyetle karşıladılar. Ancak tutanaklara göre, enflasyonun sürekli bir düşüş yolunda olduğuna ikna olmak için ilerleme kaydedildiğine dair çok daha fazla kanıt görmek istiyorlar.

ABD'de özel sektörde istihdam verileri açıklandı

 

Morgan Stanley: FED başladığı işi bitirecek

 

Dev varlık yöneticilerinden 2023’te ‘çoklu kriz’ uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)