E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
06 Aralık 2022 - 18:07 borsagundem.com

Wall Street endekslerinde satış dalgası devam ediyor. Yatırımcılar son ekonomik verilerin ardından FED’in faiz politikasından ve olası bir ABD resesyonundan endişe ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarından ve yaklaşan bir resesyondan endişelenen yatırımcılar pazartesi günkü seansta ortaya çıkan satış dalgasını devam ettiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,16 düşüşle 33.892,36 puanda, S&P 500 Endeksi %0,46 azalışla 3.980,32 puanda ve Nasdaq Kompozit Endeksi ise %0,79 düşüşle 11.150,91 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0185 düşüşle %3,566 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsalarındaki düşüş pazartesi günkü kayıpları takip etti. Nasdaq Kompozit Endeksi pazartesi günü %1,93’le 9 Kasım tarihinden bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi. S&P 500 Endeksi’nin de %1,79 düştüğü haftanın ilk işlem gününde Dow Jones Endeksi 482 puan kaybetti.

Üreticilerin satın alma seviyelerini ölçen ve ekonominin sağlığına ilişkin bir gösterge niteliği taşıyan ISM İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi kasım ayında beklentilerin üzerinde geldi. Göstergeler pazartesi günü hisse senetlerinin baskı altına girmesine yol açtı. Rapor, FED’in enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını beklenenden daha uzun süre yükseltmesi gerekeceği yönündeki korkuları daha da artırdı.

Piyasalar, FED’in Aralık toplantısında büyük ölçüde 50 baz puanlık bir faiz artışı bekliyor. Ancak merkez bankasının faiz artırımı döngüsünü ne kadar sürdürmesi gerektiği konusunda bir netlik bulunmuyor.

CNBC’nin haberine göre tüm bu karamsar tabloya rağmen piyasalar önümüzdeki aylarda yükselişe geçebilir. UBS’in Varlık Tahsisi Başkanı Jason Draho konuyla ilgili açıklamasında, “Yıl sonu rallisi hâlâ devam ediyor olabilir, ancak muhtemelen 13’ünde açıklanacak kasım ayı TÜFE rakamlarına ve 14’ünde sona erecek FOMC (Federal Açık Piyasa Komitesi) toplantısına kadar yatırımcıların çekingen kalması muhtemeldir” ifadelerine yer verdi.

Kripto CEO’ları en kötü senaryoya mı hazırlanıyor?

 

ABD'de dış ticaret açığı, artışını ikinci aya taşıdı

 

Altın yükseliş için Fed'i bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)