E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
28 Kasım 2022 - 18:07 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Çin’den gelen Kovid kısıtlamaları haberlerinin ardından düşüşe geçti. Ünlü borsa uzmanı El-Erian tedarik zincirindeki sorunların şirketler için belirsizlik yarattığına dikkat çekti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar Çin’deki Kovid kısıtlamaları protestolarının piyasaya etkilerini ve petrol fiyatlarındaki düşüşü değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,36 düşüşle 34.224,89 puanda, S&P 500 Endeksi %0,48 azalışla 4.006,79 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,21 düşüşle 11.202,69 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0039 düşüşle %3,684 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarının ilk gündeminde Çin’deki protestolar yer alıyor. Hafta sonu anakara Çin’de Pekin yönetiminin Kovid politikasını protesto edildi. Yerel yönetimler, vakaların artmasıyla Kovid kontrollerini sıkılaştırdı. Ancak bu ayın başlarında Pekin yönetimi, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin yeniden açılma yolunda olduğunu öne süren bazı politikalar açıklamıştı.

Gelişmeler küresel piyasalarda yankı uyandırdı. Petrol vadeli işlemleri fiyatları talep endişeleri nedeniyle 2022’nin en düşük seviyelerine geriledi.

Çin’de büyük üretim tesislerine sahip ABD şirketlerinin hisseleri baskı altına girdi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu şirketler arasında ABD’nin teknoloji devi Apple da bulunuyor.

Bloomberg’ün haberine göre Apple’ın Çin fabrikasındaki protestolar bu yıl 6 milyon daha az iPhone Pro üretilmesi anlamına gelebilir. Haberin ardından Apple hisseleri açılışta yaklaşık %1,5 değer kaybetti.

CNBC’nin haberine göre Allianz Baş Ekonomisti Mohamed El-Erian konuyla ilgili açıklamasında, “Bir gecede tedarik zincirini yeniden inşa edemezsiniz. Bu şirketler için ne demek? Bu şirketlerin tedarik belirsizliği anlamına gelir” ifadelerine yer verdi.

ABD borsaları geçtiğimiz hafta Şükran Günü tatili nedeniyle kısalan haftayı yükselişle sona erdirmişti. Hisse senetleri hafta boyunca ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinin enflasyon yavaşladıkça faiz artırımı hızını yavaşlatabileceği yorumlarını değerlendirdi. Yatırımcılar bu hafta ise bilanço raporlarını, tüketici durumu ve ABD ekonomisi hakkında bilgi verecek bir dizi ekonomik veriyi izleyecek. Hafta içerisinde kişisel tüketim harcamaları ve kasım ayı istihdam raporu açıklanacak.

7,4 trilyon dolar nasıl buhar oldu?

 

2023 yılının olası riskleri ve fırsatları

 

Deutsche Bank ve Goldman'dan resesyon tahmini

 

Wall Street’te dördüncü çeyrek endişesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)