E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
07 Ekim 2022 - 17:04 borsagundem.com

Wall Street endeksleri istihdam raporunun ardından güne ekside başladı. Yatırımcılar ABD işsizlik oranındaki düşüşün ardından FED’in agresif politikalarından endişeleniyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar eylül ayı istihdam raporunu değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,42 düşüşle 29.501,53 puanda, S&P 500 Endeksi %1,81 azalışla 3.676,83 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,33 düşüşle 10.815,02 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0761 yükselişle %3,900 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street’in bir numaralı gündem maddesi gün içerisinde açıklanan ABD eylül ayı istihdam verileri. Rapora göre ABD ekonomisi eylül ayında 263 bin yeni istihdam ekledi. Bu rakam Dow Jones anketlerindeki 275 bin tahminlerinin aşağısında. Buna rağmen ülkedeki işsizlik oranı %3,7’den sadece %3,5’e geriledi. Bu da ABD Merkez Bankası’nın (FED) tüm agresif faiz artışı hamlelerine rağmen istihdamdaki tablonun güçlenmeye devam ettiğini gösterdi.

CNBC’nin haberine göre Bleakley Financial Baş Yatırım Sorumlusu Peter Boockvar, “Veriler beklendiği gibi olsa da işsizlik oranındaki düşüş, FED için önemli bir anlam taşıdığından piyasalar da bu konuda takıntılı gibi görünüyor. İlk işsizlik başvurularının düşük seviye ile birleştiğinde, işten çıkarma hızı yavaş kalıyor ve bu da elbette FED’in agresif faiz artırımlarına devam etme konusunda desteklenmesini sağlıyor” ifadelerine yer verdi.

ABD işsizlik oranındaki düşüş tahvil faizlerinde önemli bir sıçramaya yol açtı ve bunun etkileri özellikle teknoloji hisseleri olmak üzere ABD hisse senetlerinde baskı oluşturdu. 2 yıllık ABD Hazinesi getirisi 8 baz puan artarak %4,31'e yükseldi.

Guggenheim'ın Küresel Baş Yatırım Sorumlusu Scott Minerd, “Piyasa ortamı bir kriz için olgunlaştı ve eğer FED şahin tutumunu sürdürürse finansal piyasalarda bir şeylerin kırılması ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum. Tüm göstergeler ortada. Size tam olarak neyin neden olacağını söyleyemem, ancak ortam olgunlaştı ve FED politikasını değiştirdiğinde bunu önceden ilan etmeyecekler, bir uyarı yapmayacaklar” ifadelerine yer verdi.

 

Wall Street buluttan nem kapıyor

 

ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası piyasalarda son durum

 

Dev teknoloji şirketlerinde toparlanma yakın mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)