E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
29 Eylül 2022 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street endeksleri çarşamba günkü sert yükselişin ardından yeniden düşüşe geçti. Yatırımcılar hafta ortasındaki kazançlarını geri verdi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar bir önceki seansta elde ettiği yüksek getirileri geride bıraktı. Tahvil getirileri ise yukarı yöndeki yürüyüşünü devam ettirdi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,62 düşüşle 29.230,00 puanda, S&P 500 Endeksi %2,00 azalışla 3.644,82 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,58 düşüşle 10.766,12 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0604 yükselişle %3,797 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre beklenenden daha güçlü gelen haftalık işsizlik başvuruları raporu borsalardaki sert düşüşleri destekledi. Yatırımcılar güçlü istihdam rakamlarının ardından ABD Merkez Bankası’nın (FED) işgücü piyasasına zarar verme endişesini taşımadan yüksek enflasyonla mücadele ederek agresif faiz artışları yapmaya devam edeceğinden endişe ediyor.

Geçtiğimiz gün 2020 yılından bu yana ilk kez %4 seviyesini geçen 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) tahvil alarak piyasalara müdahale etmesinin ardından düşüşe geçmişti. Tahvil getirileri yeni günde ise %3,79 seviyesine kadar yükselerek toparlandı.

BOE’nin söz konusu hamlesi, birçok küresel merkez bankasının yükselen enflasyonla başa çıkmak için üstlendiği agresif sıkılaştırma politikalarından keskin bir kaymaya işaret etti. Sterlin, son günlerde ABD Doları karşısında rekor düşük seviyelere geriliyordu.

ABD borsalarında geçtiğimiz gün Dow Jones Endeksi %1,9, S&P 500 Endeksi ise %2 yükselmişti. S&P 500 salı günü ulaştığı yeni ayı piyasası dibinin ardından yükselişe geçmişti. Ancak perşembe günkü açılış bu yükselişin uzun vadeli olmadığı emarelerini gösteriyor.

CNBC’nin haberine göre UBS’ten Mark Haefele, “Çarşamba günü piyasalardaki daha sakin havanın, son dönemde artan oynaklık veya riskten kaçınma hissine bir son işaret ettiği konusunda şüpheliyiz. Daha sürdürülebilir bir ralli için, yatırımcıların enflasyonun kontrol altına alındığına ve merkez bankalarının daha az şahin hale gelmesine imkan sağladığına dair ikna edici kanıtlar görmeleri gerekecek” ifadelerine yer verdi.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 5 ayın en düşük seviyesinde

 

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 0,6 daraldı

 

Küresel ekonomideki gizli tehlike

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)