E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
23 Eylül 2022 - 17:11 borsagundem.com

Wall Street endekslerinde FED depremi devam ediyor. Yatırımcıların büyük çoğunluğu ABD’de potansiyel bir resesyonun kaçınılmaz olduğunu kabul ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe sert düşüşle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) agresif faiz artışının ardından haftayı kayıpla sonlandırma yolunda ilerliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,29 düşüşle 29.687,52 puanda, S&P 500 Endeksi %1,67 düşüşle 3.695,21 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,76 düşüşle 10.872,19 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise sabit seyirle %3,715 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre cuma günü itibariyle ABD borsaları dört seanstır üst üste düşüyor. Dow Jones Endeksi ise kritik 30.000 puan seviyesinin altına geriledi. Borsalardaki düşüşlerde ise FED’in 75 baz puanlık faiz artışı ve bu artışların kasım ayındaki toplantıda da devam edeceğinin ima edilmesi etkili oldu. Hem 2 yıllık hem de 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri on yıldan uzun bir süredir görülmeyen seviyelere tırmandı.

Bir resesyon ortamında en çok zarar görecek şekilde konumlanan hisse senetleri bu haftanın da en çok kaybettiren sektörleri oldu. S&P 500’deki tüketici malları ve gayrimenkul yatırım ortaklıkları hisseleri %6’nın üzerinde düşerken enerji hisselerindeki düşüş de %7’yi geçti. Büyüme odaklı teknoloji hisseleri Apple, Amazon, Microsoft ve Meta en az %1 düştü.

Goldman Sachs, yükselen faizler nedeniyle yıl sonu S&P 500 hedefini düşürdü ve şu an bulunan noktadan en az %4 aşağı yönlü bir düşüş beklentisi paylaştı.

Cuma gününde ise yatırımcılar, FED'in son hamlelerinin ileriye dönük bir düşüşe işaret edip etmediğini değerlendirmeye devam ettiler. Birçok yatırımcı bir resesyonun yaklaşmakta olduğuna inanıyor veya kabul etmeye başlıyor.

CNBC’nin haberine göre Goldman Sachs’tan David Kostin müşterileriyle paylaştığı notta, “Müşteri yaptığımız diyaloga dayanarak, hisse senedi yatırımcılarının çoğunluğunun sert bir düşüş senaryosunun kaçınılmaz olduğu görüşünü benimsediğini görüyoruz. Yatırımcıların odakları nokta ise bu potansiyel resesyonun zamanlaması, büyüklüğü, süresi ve yatırım stratejilerine olan etkisi üzerinde” ifadelerine yer verdi.

Goldman Sachs, S&P 500 hedefini düşürdü

 

Fed haftasında hangi gelişen ülke para biriminin değeri düştü

 

Dünyada 'süper' perşembe: Küresel merkez bankaları faiz artırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)