E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
20 Eylül 2022 - 17:10 borsagundem.com

FED’in faiz açıklamalarını bekleyen Wall Street endeksleri yeni güne ekside başladı. Yatırımcılar açılışta otomotiv devi Ford’dan gelen karamsar tedarik zinciri raporunu değerlendirdi. Ford hisseleri %10’a yakın düştü

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni güne sert düşüşle başladı. Wall Street yatırımcıları ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışı açıklamaları öncesinde portföylerini hazırlamayı hedefliyor. Geçtiğimiz gün kapanış sonrasında Ford’un açıkladığı karamsar tedarik zinciri raporu ise hisse senetlerindeki sert düşüşün katalizörü oldu.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,06 düşüşle 30.689,58 puanda, S&P 500 Endeksi %1,06 düşüşle 3.858,64 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,91 düşüşle 11.430,19 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,090 yükselişle %3,583 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre piyasaların bir numaralı gündemi ABD Federal Açık Piyasa Komitesi’nin bugün başlayacak ve iki gün sürecek eylül ayı toplantısı. Piyasalar toplantı sonucunda çarşamba günü ABD Merkez Bankası’nın (FED) 75 baz puan faiz artırmasını bekliyor. Hisse senetleri yatırımcıları, FED Başkanı Jerome Powell'ın yorumları ve beklenmedik derecede yüksek gelen ağustos ayı tüketici fiyat endeksi raporunu fiyatlandırıyor. Borsalarda son iki haftadır görülen düşüşlerin merkezinde de bu iki gündem maddesi yatıyor.

CNBC’nin haberine göre Goldman Sachs’tan Dominic Wilson gün içerisinde müşterileriyle paylaştığı notta, “Artan resesyon riski korkuları, ABD politika faizi fiyatlamasının 2023'ün başından 2026'nın başlarına kadar ters çevrilmesine yardımcı oldu ve hisse senetlerindeki volatilitenin neden makro manzaranın genel olarak tahmin edebileceğinden daha yüksek olduğunu açıklamaya da yardımcı olabilir. Yine de, işgücü piyasasına ilişkin şahin görüşler doğruysa, piyasaların önemli ölçüde daha fazla uyum sağlaması gerekecektir” ifadelerine yer verdi.

Wilson, FED’in enflasyonun düşeceğine dair güven kazanmak için daha yüksek bir işsizlik oranı görmesi gerekiyor olabileceğini ve bu tablonun S&P 500'ü 2900 ila 3375 aralığına, 5 yıllık tahvil getirilerini de %4,5-5,4 arasına getirebileceğini söyledi.

Pazartesi günü dalgalı bir seyir izleyen ABD borsaları öğleden sonra iki gün süren düşüş serisini kırdı ve son kayıplarının bir kısmını geri alarak yükseldi. Kapanışta Dow Jones Endeksi 197 puanlık artış yakalarken S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise sırasıyla %0,7 ve %0,8 yükseldi.

Bununla birlikte, piyasalar pazartesi günü kapanıştan sonra Ford’tan gelen moral bozucu tedarik zinciri açıklamalarını takip etti. Otomotiv devi tedarik zinciri sorunlarının üçüncü çeyrekte fazladan 1 milyar dolara mal olacağını açıkladı. Ford hisseleri yeni günde %9,75’lik düşüşle işlem görüyor.

 

ABD'de konut başlangıçları beklentilerin üzerinde arttı

 

JPMorgan: ABD borsaları daha fazla düşemez

 

FED’in faiz artışları sıradan insanları nasıl etkileyecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çakır 20 Eylül 2022 17:58

    Reis sen çok yaşa Allah razı olsun bu bitmez tükenmez enerjin Allah'ın lütfusun maşallah maşallah