E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
19 Eylül 2022 - 16:59 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ABD Merkez Bankası’nın iki gün sürecek eylül ayı para politikası toplantısının gerçekleşeceği haftaya düşüşle başladı. Endekseler geçtiğimiz hafta haziran ayından bu yana en kötü seviyesine gerilemişti.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya düşüşle başladı. Yatırımcılar ağustos ayı enflasyon rakamları sonrasında kaydedilen sert düşüşlerin ardından bu hafta içerisinde açıklanacak ABD Merkez Bankası’nın faiz kararını bekliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,38 düşüşle 30.706,41 puanda, S&P 500 Endeksi %0,35 düşüşle 3.859,77 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,34 düşüşle 11.409,36 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0342 yükselişle %3,488 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri gün içerisinde yüzde 3,48’e gerilemeden önce yüzde 3,51’e kadar yükselerek 11 yılın zirvesine ulaştı. FED’in enflasyonu kontrol altına almak için faizleri üçüncü kez 75 baz puan yükselteceği beklentisi tahvil piyasalarında etkilerini hissettiriyor.

Yaz boyunca FED’in agresif sıkılaştırma politikasını yakında bitebileceğine dair kısa süren umutların ardından, yatırımcılar bir kez daha merkez bankasının çok ileri gideceği ve ekonomiyi resesyona sürükleyeceği korkusuyla yüzleşmeye başladılar.

Yatırımcılar yeni haftaya FED’in Salı günü başlayacak olan son politika toplantısına odaklanarak giriyor. Merkez bankasının faiz oranlarını yüzde bir puanın dörtte üçü kadar daha artırması bekleniyor, ancak yatırımcılar Ekim ayında bir sonraki bilanço sezonu başlamadan önce kurumsal bilançolar hakkında rehberlik bekliyorlar.

CNBC’nin haberine göre RBC Capital Markets'ten Lori Calvasina, Pazartesi günü müşterilerine gönderdiği notta, “2022'nin sonuna doğru ilerlerken, ABD hisse senetlerinde dalgalı koşullar öngörmeye devam ediyoruz. Piyasaların yatırımcılardaki derin ayı piyasası algısı, FED’in para politikasında daha fazla sıkılaştırmaya gitmesi ve uzun vadeli ekonomik sonuçları ve aşağı yönlü bilanço revizyonları ile ilgili devam eden endişelerin etkisi altında olduğunu görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Piyasalar FED desteğini unutmalı

 

Küresel ayı piyasasında yatırımcıların yol haritası

 

Fed ile ilgili beklentiler risk iştahını baskılamaya devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)